Over mij

Welkom! Mijn naam is Yvonne en ik woon in Schiedam een klein plaatsje in Nederland. Mensen kennen mij als een dierenvriendin, met een grote passie voor de natuur, gezonde voeding en een holistische leefstijl. Als hobby vind ik het leuk om te bloggen en een glimp van mijn leven te laten zien. Als orthomoleculair natuurvoeding adviseur schrijf ik graag over gezonde voeding. Ook wandel ik graag op het strand of in de bossen en bezoek ik graag steden of musea en schilder of teken ik in mijn vrije tijd. Ik bezoek graag kastelen, spirituele beurzen en fantasy festivals zoals Elfia en Castlefest . Ik ben een introvert en het gelukkigst wanneer ik alleen of met mijn man door de natuur wandel met onze 2 honden James & Charlie. Ik hoop dat ik met mijn verhalen mensen kan inspireren om de beste versie van zichzelf te zijn. Heel erg bedankt voor het langskomen op mijn website en ik hoop dat je ervan geniet!

HOE BEN JE IN EEN HOLISTISCHE LEVENSSTIJL TERECHT GEKOMEN?

Ik ben altijd al aangetrokken tot een holistische manier van leven, en door de jaren heen ben ik me steeds meer gaan verdiepen hoe belangrijk het belang van een gezonde leefstijl, voldoende beweging en niet teveel stress is tot gezond leven. Alles met mate en in de juiste balans, omdat alles in de natuur met elkaar in verbinding staat. Mijn interesse in de keuze om een Holistisch voedingscoach te worden is daarom gegroeid. Ik kijk dan ook erg graag naar de manier van leven bij natuurvolkeren, die wijsheid mag niet verloren gaan.

WELK DIEET VOLG JE? VEGAN?

Ik volg een vegetarische dieet, daar ben ik mee begonnen in 2001 omdat ik het niet eens was met de bioindustrie. In 2011 ben ik een tijdje overgestapt op een Vegan dieet, maar dat beviel me op den duur niet meer en ben toen weer terug gegaan naar mijn vegetarische leefstijl. Met de holistische opleidingen die ik gevolgd heb en nog steeds volg, ben ik me meer bewust geworden van de micro en macro nutriënten in voeding en dat het niet voor iedereen is weggelegd om een Vegan dieet te volgen. Je moet allereerst heel goed naar je lichaam luisteren, want een vitamine tekort kan op de loer liggen met alle nare gevolgen van dien. Daarnaast bestaan er van nature geen vegan bevolkingsgroepen, wel vegetariërs met name India heeft een grote populatie en dat geeft je toch wel te denken. Nou denk ik dat het niet onmogelijk is om op een gezonde manier een vegan dieet te volgen, maar je moet ontzettend goed opletten dat jou lichaam ook alle mineralen en vitamine opneemt van wat je eet. Want je bent niet wat je eet, maar wat je opneemt! Ik raad je dan ook aan om zeker elk jaar een bloedonderzoek te laten doen om te kijken hoe de status is van je vitamine B12, ijzer, omega 3 en de vetoplosbare vitamine’s A, D, E en K en andere belangrijke vitamine en mineralen.

WAT VOOR HONDJES ZIJN JAMES & CHARLIE

James en Charlie zijn beide Shetland sheepdogs en worden ook wel shelties genoemd. De Shetland sheepdog komt oorspronkelijk uit Schotland en zijn van nature veedrijvers. Net als veel herders en collies zijn drijvers zoals de Shelties heel leergierig. Dat in combinatie met hun hoge intelligentie maakt van hun heel trainbare en sociale honden die graag werken en bijleren. Mijn favoriete honden blijven toch de Schotse collie, daar ik van huis uit altijd collies hebt gehad. Maar ook hazewind hondenassen zoals de barzoi vind ik prachtig. Waarom dan nu de keus voor een sheltie? Omdat we een wat kleinere hond zochten en ze qua uiterlijk het meest het Collie ras benaderen en daarnaast zijn ze ontzettend lief. Ik wil wel even benadrukken dat de Sheltie qua karakter absoluut geen mini collie is.

WAT HEB JE GESTUDEERD

Ik heb een opleiding dierenartsassistente paraveterinair en honden gedrag gedaan. Maar door de jaren heen is mijn interesse in natuurlijke voeding en natuurlijk en eenvoudig leven erg gegroeid en ben ik mij gaan verdiepen in een natuurlijke holistische leefstijl. Ik heb me laten omscholen en ben een opleiding van 2 jaar gaan volgen in de orthomoleculaire voeding en ben nu dus een gecertificeerd Natuurvoeding adviseur.Op het moment volg ik nog twee cursussen, plantaardige voeding die duurt 5 maanden en leven met de seizoenen, die duurt 12 maanden. Ik bied momenteel nog geen persoonlijke consulten online aan, in plaats daarvan deel ik af en toe iets van mijn kennis met jullie via deze website.

ZIJN JE SCHILDERIJEN TE KOOP

Schilderen en tekenen is een hobby die ik ontzettend leuk vind om te doen maar mocht je eventueel interesse hebben in één van mijn schilderijen dan kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen via mijn email adres: natureandfoodnl@gmail.com

Liefs Yvonne 🌿