Over mij

Welkom! Mijn naam is Yvonne en ik woon in Schiedam een klein stadje in Nederland. Mensen kennen mij als een dierenvriendin, met een grote passie voor de natuur, gezonde voeding en een holistische leefstijl. Als hobby vind ik het leuk om te bloggen en een glimp van mijn leven te laten zien. Als orthomoleculair natuurvoeding adviseur schrijf ik graag over gezonde voeding en als dierenvriendin schrijf ik graag over dieren en/of de natuur. Ook wandel ik graag op het strand of in de bossen en bezoek ik graag steden, parken of musea en schilder of teken ik in mijn vrije tijd. Ik bezoek ook graag kastelen, spirituele beurzen en fantasy festivals zoals Elfia en Castlefest . Ik ben een introvert en erg op mezelf. Ik ben het gelukkigst wanneer ik alleen of met mijn man door de natuur wandel met onze twee honden James & Charlie. Ik hoop dat ik met mijn eenvoudige verhalen mensen kan inspireren om te laten zien dat een simpel leven veel voldoening kan geven. Super leuk dat je langskomt op mijn website en ik hoop dat je ervan geniet!

HOE BEN JE IN EEN HOLISTISCHE LEVENSSTIJL TERECHT GEKOMEN?

Ik ben altijd al aangetrokken tot een holistische manier van leven, en door de jaren heen ben ik me steeds meer gaan verdiepen hoe belangrijk het belang van een gezonde leefstijl, voldoende beweging en niet teveel stress is tot gezond leven. Alles met mate en in de juiste balans, omdat alles in de natuur met elkaar in verbinding staat. Mijn interesse in de keuze om een Holistisch voedingscoach te worden is daarom gegroeid. Ik kijk dan ook erg graag naar de manier van leven bij natuurvolkeren, die wijsheid mag niet verloren gaan.

WELK DIEET VOLG JE? VEGAN?

Nee, ik ben zeker geen Vegan, maar volg een Vegetarische dieet, daar ben ik mee begonnen in 2001 omdat ik het niet eens was met de bioindustrie. In 2011 ben ik enige tijd overgestapt naar een Vegan dieet, maar dat beviel me niet meer en ben toen weer terug gegaan naar mijn Vegetarische leefstijl. Met de holistische opleidingen die ik gevolgd heb en nog steeds volg, ben ik me meer bewust geworden van de micro en macro nutriënten in voeding en dat het niet voor iedereen is weggelegd om een Vegan dieet te volgen. Je moet allereerst heel goed naar je lichaam luisteren, want een vitamine tekort kan op de loer liggen met alle nare gevolgen van dien. Daarnaast bestaan er van oudsher geen Vegan bevolkingsgroepen, vegetariërs daarentegen wel met name India heeft een grote populatie en dat geeft je toch wel te denken. Ik zie een Vegan leefstijl nu meer als activisme tegen de wreedheid van de bioindustrie en het vervuilen van de planeet. Wat ik overigens een eervolle zaak vind, maar wat ook zeker niet ten koste mag gaan van je eigen gezondheid. Nou denk ik dat het niet onmogelijk is om op een gezonde manier een plantaardig dieet te volgen, maar je moet ontzettend goed opletten dat jou lichaam ook alle mineralen en vitamine opneemt van wat je eet. Want je bent niet wat je eet, maar wat je opneemt! Ik raad een veganist dan ook zeker aan om minstens elk jaar een bloedonderzoek te laten doen om te kijken hoe de status is van je vitamine B12, ijzer, omega 3 en de vetoplosbare vitamine’s A, D, E en K en andere belangrijke vitamine en mineralen.

WAT VOOR HONDJES ZIJN JAMES & CHARLIE

James en Charlie zijn beide Shetland sheepdogs en worden ook wel Shelties genoemd. De Shetland Sheepdog komt oorspronkelijk uit Schotland en zijn van nature veedrijvers. Net als veel herders en collies zijn drijvers zoals de Sheltie’s heel leergierig. Dat in combinatie met hun hoge intelligentie maakt deze honden heel trainbaar en sociaal , die graag werken en bijleren. Mijn favoriete hondenras blijft toch de Schotse Collie, omdat ik van huis uit altijd Collies hebt gehad. Maar ook wind hondenassen zoals de barzoi , Whippet en Afghaan vind ik prachtige honden. Waarom dan nu de keus voor een Sheltie? We zochten een wat kleinere hond en qua uiterlijk lijkt de Sheltie het meest het Schotse Collie ras te benaderen en daarnaast zijn ze ook gewoon ontzettend lief. Ik wil wel even benadrukken dat de Sheltie qua karakter absoluut geen mini collie is.

Foto: James
Foto: Charlie

WAT HEB JE GESTUDEERD

Ik heb een opleiding dierenartsassistente paraveterinair en honden gedrag gedaan. Maar door de jaren heen is mijn interesse in natuurlijke voeding en eenvoudig leven erg gegroeid en ben ik mij gaan verdiepen in een natuurlijke holistische leefstijl. Ik heb me laten omscholen en ben een opleiding van 2 jaar gaan volgen in de orthomoleculaire voeding. Ik ben daarvoor geslaagd en mag mijzelf nu dus een gecertificeerd Natuurvoeding adviseur noemen. Ik kan mensen begeleiden om een gezond voedingspatroon samen te stellen. Op het moment volg ik als aanvulling nog twee cursussen, plantaardige voeding die duurt 5 maanden en natuurlijk leven met de seizoenen, die duurt 12 maanden. Ik bied momenteel nog geen persoonlijke consulten online aan, in plaats daarvan deel ik af en toe iets van mijn kennis met jullie via deze website.

ZIJN JE SCHILDERIJEN TE KOOP

Schilderen en tekenen is een hobby die ik ontzettend leuk vind om te doen maar mocht je eventueel interesse hebben in één van mijn schilderijen dan kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen via mijn email adres: natureandfoodnl@gmail.com

Liefs Yvonne 🌿