Inspirerend Leven

Stap vanaf nu uit je comfort zone

Het is zondagmorgen 7 uur en ik heb net een heerlijk brood in de oven gedaan, snel spring ik nog even onder een koude douche en na het douchen schenk ik mezelf een heerlijk kopje koffie in, die ik net zelf hebt gemalen. Je comfort zone daar gaat dit verhaal over!

Daarna ga ik nog even aan de wandel met de hondjes om bij thuiskomst de heerlijke geuren te ruiken van het zelfgebakken brood, die door het hele huis hangt, het lijkt warempel de warme bakker wel. Het geeft je een soort oer gevoel van het maken van je eigen brood tot het malen van je eigen koffiebonen. Ik ben tot de conclusie gekomen, dat we zonder dat we daar ooit erg in hebben gehad ons hebben over geleverd aan het gemak die de voeding industrie ons hebben gegeven. Alles wordt tegenwoordig voor je gedaan, we hoeven niets meer zelf te doen. Van voorgesneden groenten in de supermarkten tot het malen van de koffiebonen, tot het bakken van je koekjes en zelfs je maaltijd hoef je niet meer zelf te bereiden, want het wordt tot aan de deur van je huis gebracht.

En ja, dat heeft een prijs! We zijn daardoor luier, dikker en ongezonder geworden. Inplaats van dat we tegenwoordig werken om een gezond leven te leiden, werken we nu om het ons nog makkelijker te maken, nog comfortabeler ( kan dat nog dan?). Maar wat heeft het ons eigenlijk gebracht al die comfort? Waar is ons oer instinct gebleven? Beetje bij beetje is het ons afgenomen, we hebben het allemaal laten gebeuren, we zijn niet veel meer gewend en we weten niet meer hoe we onszelf moeten verzorgen. En daar heeft de industrie vast wel weer een antwoord op. Misschien tijd voor een ommekeer en terug naar de basis? Die was bij nader inzien zo slecht nog niet. Wie beter wilt worden van zowel lichamelijke klachten als van geestelijke klachten zal niet kunnen ontsnappen aan een meer natuurlijker leven en meer inzicht in je eigen krachten. We moeten het gewoon weer zelf gaan doen en zeggen ik doe niet meer mee…!

Maar wat kunnen we hiertegen doen om deze gewoonte te doorbreken? We zouden kunnen gaan klagen of schelden op de overheid. Als we ergens niet over eens zijn kunnen we natuurlijk ook gaan demonstreren op het Malieveld in Den Haag. We kunnen lelijke berichten gaan posten over het WEF ( World Economic Forum) . Maar of het ons allemaal gaat helpen? Ik betwijfel het, want tot nog toe is er niet veel resultaat. En daarnaast is het zo , dat alles waar je aandacht aan geeft groeit, en dat willen we niet in dit geval dus laten we het dan maar een andere draai geven. Tenminste, laat ik het bij mezelf houden, ik ga het een andere draai geven. Misschien is het beter om de power weg te halen bij die multinationals, door onze euro beter te gebruiken en het bij de echte en eerlijke ondernemers neer te leggen, en dus daarom zeg ik, ik doe niet meer mee…!!

Tijd voor bezinning en die komt uit een hele andere hoek als dat je zou denken, want ik ga het gewoon zelf doen, en dat is… mijn eigen eten maken vanaf de basis…dag voeding industrie! Zelf mijn kruiden kweken ( ik heb geen tuin, dus het blijft voor nu even bij kruiden )! Zoveel mogelijk echt eten kopen, bij de boer, op de markt en zo min mogelijk in de supermarkt! Mijn eigen homeopatische oeroude huismiddeltjes maken voor kleine kwaaltjes! Mijn eigen verzorgingsproducten maken, voor mijn haar en zelf tandpasta maken…dag drogist! Met al dat huishouden en wandelen met de hondjes is het…dag sportschool! Lekker koud douchen elke ochtend is super voor je immuunsysteem en je mentale weerstand… dus dag burnout! Ik ben zelf oma, maar toen ik nog jonge kinderen thuis had verzorgde ik mijn eigen kinderen ( is misschien niet voor iedereen mogelijk!) maar voor zover dat mogelijk zou zijn… dag kinderopvang! En uit eten moet leuk blijven, dus alleen voor speciale momenten, zoals dat hoort. En dat geld ook voor taart eten!

Als de overheid niet mee wil werken, ( en ik snap dat geld belangrijk is om de schoorsteen te laten roken, laat de verdeling ervan te wensen over, want er verdwijnt wel erg veel in de verkeerde zakken! )dan kunnen we het toch beter zelf gaan doen? Waarom iets volgen wat zichzelf allang bewezen heeft dat het niet werkt? We hebben het op de moderne manier geprobeerd, het werkt blijkbaar niet, dus wordt het tijd om weer terug te gaan naar de basis, toen nog niet iedereen ziek en obese werd ( kijk zelf oude filmpjes terug van de jeugd uit de jaren zeventig/ tachtig, toen waren kinderen nog slank). Er zijn in afgelopen honderd jaar onnoemlijk veel nieuwe ziekten bijgekomen en dat terwijl ze beweren dat de gezondheid zorg zoveel beter is. Als ik in Rotterdam ben en langs het gebouw van het Erasmus Ziekenhuis, rijd, dan schrik ik gewoon van de immense omvang van het gebouw en de drukte. Blijkbaar vinden mensen het normaal, maar ik zie dat toch anders, want ik zie een medische fabriek waar ongelooflijk veel geld verdiend wordt. Natuurlijk zijn ziekenhuizen nodig, dat is zeker waar, maar dat het er zo druk is en steeds duurder en uitgebreider wordt zegt toch al genoeg. Of ze doen hun werk niet goed 🤔 of er is iets anders aan de hand, want iedereen zou zich toch moeten afvragen waarom zijn we allemaal zo ziek!

Maar goed, daar zou je nog een hele discussie over kunnen voeren. Maar voor nu laat ik het maar liever bij het uit je comfort zone stappen en je kracht terug pakken door zelf stappen te ondernemen om opnieuw te beginnen, gewoon weer terug naar de basis. En weet je …ik vindt het nog leuk ook!

Zo en dan ga ik nu even de ontbijttafel dekken met een heerlijke verse boterham zonder e-nummers, met lekkere roomboter en een heerlijk gekookt biologisch eitje en een verse munt thee met honing. De start van mijn zondagochtend is wat mij betreft geslaagd!

Liefs Yvonne ❤️

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *