Inspirerend Leven

Eindelijk vrij zijn…

Vrij zijn…wie wil dat nou niet. Maar vooral vrij zijn uit een mentale gevangenis!

Vrij zijn om te denken wat je wilt, vrij zijn om te zeggen wat je wilt, vrij zijn om eruit te zien hoe je wilt en vrij zijn om dat leven te leiden hoe jij dat wilt, vrij zijn, leven zonder masker.

Ik plaats expres een foto van mezelf met de honden, die niet perfect is, er is niets aan de foto veranderd, de honden staan er niet perfect op en ik zelf sta er ook gewoon op zoals ik ben. Het is een gewone zondag ochtend waar ik een wandeling maak met de honden op het strand. Lekker mezelf en gewoon VRIJ!!!

We leven in een wereld waarin mensen bang zijn voor de waarheid. Een wereld waarin alles onder een vergrootglas wordt gelegd, vanaf het moment dat je wordt geboren, waarin we worden gekneed en geleefd hoe de maatschappij het hebben wil. Kinderen worden met zes weken al gedropt bij de kinderopvang of bij oma en opa, want de ouders hebben het razend druk…! De smartphones draaien overuren. We moeten studeren, we moeten hardwerken, we moeten ambitie hebben, we moeten drie keer per jaar op vakantie, we moeten een duur koophuis hebben, we moeten, meedoen met de buren, moeten, moeten ,moeten….! Ik zelf ben daar wel een beetje klaar mee, maar misschien is dat wel de leeftijd, ik ben namelijk op een punt gekomen dat ik het veel belangrijker vindt om te werken aan mezelf. Hoe bescherm ik mijn energie en laat ik me niet meer beïnvloeden door buitenaf en vooral hoe leer ik nee te zeggen. Ik ben er klaar mee om te willen dat iedereen me aardig vindt, ik ben er klaar mee om overal ja op te moeten zeggen Ik ben niet op de aarde gekomen om het andere naar de zin te maken. Ik weet dat alle antwoorden van het leven in onszelf ligt, we moeten het alleen nog zien te ontdekken, en dat kan nu eenmaal niet als we de hele dag andere mensen aan het please zijn.

Goed voor jezelf zorgen hoort daar ook bij, dus bewegen moet en gezond eten ook en vergeet daarnaast ook het mentale gedeelte niet. Ik probeer regelmatig minstens 10 minuten te mediteren, wandel door de natuur, doe aan yoga en koud douchen en eet bewust gezond.

De wereld is rap aan het veranderen en niet altijd ten goede. Maar dat wil niet zeggen dat we ons zelf ook altijd maar als slachtoffers moeten zien, want ieder mens creëert zijn eigen realiteit. En ik blijf in herhaling vallen als ik zeg, kijk niet te vaak naar het nieuws want dan verander je vanzelf wel in doom and gloom. Praat ook nooit slecht over jezelf, ook niet voor de grap, want woorden zijn spellingen en voor je het weet trek je de narigheid je wereld in.

Voor ons is dit het jaar van consuminderen, dus we zijn heel creatief bezig met ons huis leuk te maken met al het oude hout wat we nog in onze schuur hadden staan. Rene maakt daar de mooiste dingen van. We wandelen veel, gaan fotograferen, ik bak zelf mijn brood en koekjes. Maak al mijn eten vanaf de basis, dat scheelt in geld en is zoveel lekkerder en gezonder. Je moet zelf je slingers ophangen, want een ander doet het niet voor je. Dus lieve mensen wees geen slachtoffer, maar pak je kansen en begin gewoon weer overnieuw, elke dag is een nieuw begin.

Wie bij mij thuis is geweest, weet dat mijn huis vol hangt en staat met planten en daar tussen in zie je dan ineens een verborgen vogelnestje of wat elfjes verscholen tussen wat bladeren. Ik schilder mijn eigen schilderijtjes en vind ik een kastje niet meer mooi, dat beschilder ik dat weer tot een nieuw kunststuk. Mijn huis is authentiek ingericht en ik krijg daar vaak veel complimenten over. Ik hou van sprookjes en dat laat ik een beetje terugkomen in mijn interieur, dat maakt het meer eigen. Hier wil ik mee aangeven, leef in je eigen realiteit en niet in wat de maatschappij je oplegt of wat jij in je huis moet zetten omdat het een trend is. Het hoeft allemaal niet duur te zijn, het meeste wat ik heb komt uit de kringloop, of ik vind het in de natuur en daar maak ik dan iets van. Fantasie is je beste vriend! Lieve mensen, leef en geniet onder jou eigen voorwaarden en niet die je is opgelegd door wie dan ook.

Vrijheid, vrijheid, vrijheid…✌🏻

Liefs Yvonne ❤️

4 Comments

 • izerina

  Jaren lang ga ik gewoon mijn eigen gang. Maar de laatste 3 jr heb ik zelf een slot op mijn mond gezet. Om niet door “complotdenker-opmerkingen en meningen”het contact met verder heel fijne mensen te verliezen. Soms is dat moeilijk en ben ik blij met een paar mede-wappies.Dan kletsen we onbekommerd wat af.

 • Yvonne Hijnen

  Mensen zullen altijd meningen hebben, dat hoort wel een beetje bij het leven. Maar wat veel belangrijker is hoe reageren we erop en waarom zouden we erop reageren. Ik ben voor mezelf wel tot de conclusie gekomen dat je mensen niet kan veranderen, alleen jezelf, kan je veranderen daarom vindt ik het tegenwoordig veel belangrijker om aan mezelf te werken en al het gedoe in de wereld gewoon maar te laten voor wat het is. Door kritisch naar de wereld te kijken en niet volgzaam de menigte te volgen is de naam wappie ontstaan…ik zie het maar als een compliment. 😉

  • Yvonne Hijnen

   Dankjewel, en wat vliegt de tijd! We zijn nog steeds erg dankbaar dat we hem drie jaar geleden bij jullie hebben mogen ophalen. Knuffel van Charlie aan z’n mama en zusje 🐕 🐕

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *