Voeding

Een nieuw jaar…

Mam…maak jij nog weleens van die groentesapjes uit je slowjuicer? Dat was wat mijn oudste zoon me vroeg op de eerste dag van 2023. Ja natuurlijk doe ik dat, waarom vraag je dat? Nou ik vroeg me af of jij af en toe ook eens wat voor mij zou willen maken, gewoon zo af en toe eens een powershotje. In mezelf moest ik wel een beetje giegelen. Ik weet nog goed dat ik 12 jaar geleden mijn allereerste slowjuicer kocht en daar dagelijks allerlei gezonde sapjes mee maakte die ik natuurlijk ook mijn gezin voorschotelde. Nou de jongens keken er eens naar, keken toen elkaar aan en moesten daarna hartelijk om me lachen om me vervolgens te vertellen dat ze daar toch echt niet aan mee wilde doen. Iets te groen naar hun zin! Af en toe kon ik ze toch weleens overhalen tot een half glaasje om op te drinken en met grote tegenzin deden ze dat dan ook, maar dan meer om mij een plezier te doen en daar bleef het dan ook bij! Op een gegeven moment ben ik maar gestopt met vragen. Misschien was het toch maar beter gewoon het goede voorbeeld te geven en dan komen ze vanzelf wel een keer op het idee. En dan nu 12 jaar later ( het heeft even geduurd hihi…) vraagt hij of ik een sapje voor hem wilde maken hihi!

Als natuurvoeding adviseur, ben je snel geneigd om mensen te laten zien wat wel en niet goed voor ze is, vooral als dat bij je eigen familie is. En dan vooral de familieleden die te kampen hebben met enkele gezondheidsproblemen, waarvan jij weet dat ze met de juiste voeding goede resultaten kunnen behalen . Maar helaas niet iedereen zit op jou ongevraagde en goed bedoelde adviezen te wachten. Zo werkt het niet en iedereen doet het op zijn eigen manier en zijn eigen tempo . Je kan beter het goede voorbeeld geven en wie weet willen ze ooit wat goede raad of advies aannemen, en zo niet is het ook goed. Maar het continu ongevraagd vertellen wat wel en wat niet gezond is kan bij mensen op hun zenuwen gaan werken. Ik heb dat uit ervaring met enkele van mijn familieleden ondervonden, helaas werden mijn goede bedoelingen niet gezien als hulp, maar werd het zelfs ervaren als irritant en misschien zelfs wel dogmatisch. Dus een tip, geef nooit zomaar ongevraagd advies aan mensen over wat dan ook, willen ze raad laat ze het je dan zelf vragen dat scheelt een hoop ergenis en ruzie van beide partijen. Wie advies wil kan dat uiteraard krijgen, maar dan alleen als ik iets gevraagd wordt, want ik ben en blijf natuurlijk nog steeds een goede gecertificeerd natuurvoedings coach!

En om het nieuwe jaar 2023 toch gezond en lekker te beginnen, tracteer ik jullie op het receptje van één van mijn favoriete groentesapjes, niet omdat het moet, of alleen maar omdat het zo gezond is, maar vooral omdat het zo lekker is!

Groente/ wortel sap recept:

  • 6 winter wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 komkommer
  • 1cm gemberwortel
  • 1 appel

Doe dit alles in een slowjuicer en leng dit aan met water tot je 1 liter groente/ wortelsap hebt

Ik wens iedereen een mooi en gezond nieuwjaar…proost!

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *