Inspirerend Leven

Ouderwets zuinig leven is mijn doel voor 2023

Hallo lieve mensen, hoe was jullie kerst? Hopelijk hebben jullie net zo’n fijne kerst gehad als wij. De eerste kerstdag waren we gezellig samen eten met de familie en hadden we een hoop kadootjes onder de kerstboom om uit pakken. En de tweede kerstdag bezochten we een mooi oud kasteel in kerstsferen in Amerongen.

Kasteel Amerongen
kasteel Amerongen

En laat ik dan maar gelijk met de deur in huis vallen, want in het nieuwe jaar hebben René en ik besloten om een heel jaar niets te kopen, geen geld uitgeven, behalve voor het hoog nodige. Ja echt waar, we gaan een ‘ no spend challenge 2023′, doen, zo het is eruit!

Wij hebben namelijk een spaardoel te halen en we zijn vastbesloten om dat doel te gaan bereiken, vandaar deze beslissing. En ik hou wel van een uitdaging en dat zal dit ook zeker worden. Natuurlijk is het wel de bedoeling om er over te schrijven en de tips over zuinig leven hier te op mijn blog te delen, zodat jullie er ook wat aan kunnen hebben.

Ik heb er in ieder geval reuze zin in. De bedoeling is dat ik vandaag de keuken ga soppen, want ik wil 1 januari met een frisse start beginnen en je begrijpt, alles moet nu zelf gekookt, gebakken en bewaart kunnen worden, dus er moet plaats gemaakt worden in de keukenkastjes en een frisse schone keuken is natuurlijk sowieso heel belangrijk en een must voor je gezondheid. Gemaksvoedsel is nu dus uit den boze, want voor gemak betaal je heel veel geld. Dus geen voorgesneden groente meer, geen voorbewerkte aardappels of patat, geen voorbewerkte sauzen, alles zelf bereid. En mochten we een keer trek hebben in een appeltaart, dan bakken we die gewoon zelf. En het fijne is dat alles zelf maken best wat tijd vergt, dus elke dag snacken of snoepen dat doe je dan niet zomaar meer even, want het bereiden kost behoorlijk wat inspanning. Dat komt je gewicht en gezondheid ook ten goede. Het zal best allemaal wel wennen zijn, en ik zal best weleens zuchtend, klagend en vermoeid op de bank ploffen, maar met ons doel in mijn achterhoofd moet het vast wel gaan lukken, daar ben ik van overtuigd. Ik ben heel enthousiast. Terug naar de basis zoals onze ouders en voorouders het al eeuwen deden. Laten we zeggen dat we door onze eigen gemakzucht iets teveel uit handen hebben gegeven aan de voedingsindustrie, maar we kunnen het nog terug draaien, gewoon weer zelf koken vanuit de basis. Dat scheelt ons heel veel geld-en het is ook nog eens een stuk beter voor je gezondheid. Zelf de touwtjes en regie in handen houden voelt ook beter en ik moet weer zelf na denken en energie steken in wat echt belangrijk voor ons is. Uit je comfortzone stappen en zelf je eten koken moet weer tot een verplichte huishoudelijke taak gaan worden, het gaat je leven alleen nog maar meer verrijken. Ik heb er zin in!

Kasteel Amerongen
Kasteel Amerongen

Lieve mensen, ik wens jullie allemaal een ongelofelijk fijn en vooral gezond 2023, en ik wil iedereen hartelijk danken die mij een warm hart hebben toegedragen in het afgelopen jaar, met name mijn allerliefste man, kinderen en kleinkind. En speciaal mijn zoon Jesse, want dankzij zijn inzet heb ik deze mooie website , die hij speciaal voor mij gemaakt heeft. Verder hoop ik dat jullie ook in het nieuwe jaar mijn nieuwe blog avonturen willen blijven volgen. En oh ja… hou ook mijn you tube kanaal ‘Natureandfood’ in de gaten, want we willen ook in 2023 proberen om wat vlogs te gaan maken als aanvulling op deze blog. Lieve mensen ik zie jullie snel weer in het nieuwe jaar🧚‍♂️✨

Liefs Yvonne ❤️

2 Comments

  • izerina

    Wat zal je lekker gaan eten. Ik doe dit al jaren. Ik ben benieuwd,of je steeds verder gaat. Brood bakken,kleding verstellen,wasmiddel e.d. maken. Er is zoveel zelf te doen.Succes!

  • Yvonne Hijnen

    Wat het eten betreft deed ik dit grotendeels al, maar ik heb nog heel veel te leren wat betreft kleding verstellen en zelf wasmiddel maken. Erg leuk om te zien hoeveel mensen hier tegenwoordig mee bezig zijn. Als je nog tips hebt Izerina laat het gerust weten, ik kan alle hulp gebruiken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *