Inspirerend Leven

Verborgen boodschappen uit het universum.

De aarde als een escape room vol geheimen, raadsels, codes en verborgen sleutels om geheimzinnige deuren mee open te kunnen maken. Waarom zijn wij hier op de aarde, wat moeten wij hier leren? Alsof we direct in een spannend verhaal van Indiana Jones zitten. Het leven als één groot spel met jijzelf in de hoofdrol, op zoek naar alle raadsels, geheime sleutels en complotten en onderweg maak je van alles mee, soms mooi en leuk, soms dramatisch of verdrietig, om dan het uiteindelijke doel en geluk van je leven te kunnen vinden. Misschien heb je weleens van de zeven hermetische principes van de Kybalion gehoord en nee, dit is beslist geen scene uit een Indiana Jones film. Dit verhaal gaat namelijk over het echte leven, het leven die wij allemaal zelf moeten ontdekken en uitvinden en waarbij alleen jj zelf verantwoordelijk bent! Ga lekker zitten, maak een kop warme thee met honing voor jezelf en lees dit zeer belangrijke verhaal en vergeet zeker niet om naar de youtube film te kijken, die het allemaal perfect voor je uitlegt wat de zeven hermetische principes betekenen voor je leven.

Er bestaat namelijk een heel oud boek “de Kybalion” dat gaat over de hermetische filosofie van het oude Egypte en Griekenland. In het boek maak je kennis met de zeven hermetische principes. Ze vormen de basis waarop jij het geheim van jou leven kan ontrafelen om op die manier jouw eigen geluk kan ontdekken. Het laat de wijsheid zien van het leven met de seizoenen, de wet van aantrekking, de wet van zwaartekracht en dat niemand kan ontsnappen aan de wet van de natuur. Dit is de wet van zeven en door het te onderzoeken kan het je leven totaal veranderen!

De principes van de waarheid zijn zeven. Hij die deze begrijpt, bezit de magische sleutel voor wiens aanraking alle deuren van de tempel open vliegen.”

  1. Het principe van de geest
  2. Het principe van de overeenkomst
  3. Het principe van trilling
  4. Het principe van polariteit
  5. Het principe van ritme
  6. Het principe van oorzaak en gevolg
  7. Het principe van geslacht

Principe 1

Het principe van geest

” Alles is geest, het universum is mentaal.” – de Kybalion-

De geest kun je het beste zien als een oneindig levend denkvermogen. Alles komt echter binnen via materiële zintuigen. Dit materiële universum heeft denkvermogen waarin alles leeft, beweegt en is.

Principe 2

Het principe van overeenkomst.

‘ Zoals boven, zo beneden, zoals beneden zo boven.” – de Kybalion

Kijk naar boven of beneden, kijk naar buiten of naar binnen en je zult hetzelfde vinden.

Principe 3

Het principe van trilling.

“Niets rust, alles beweegt, alles trilt.” – de Kybalion

“Als je de geheimen van het universum wilt ontdekken, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie. ” – Nicola Tesla

Principe 4

Het principe van polariteit

” Alles is duel, alles heeft zijn tegenpolen.” – de Kybalion

Gelijk en ongelijk zijn hetzelfde, maar verschillend in graad, uitersten ontmoeten elkaar, alle waarheden zijn halve waarheden, alle paradoxen kunnen worden verzoend.

Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld deze: het tegenover gestelde van een depressie is expressie, dus een oplossing voor depressieve gevoelens kan zijn je meer te uiten in allerlei vormen, meer praten, elke dag schrijven over je gevoelens en zo meer, jezelf uiten en je energie naar buiten laten stromen.

Principe 5

Het principe van ritme

“Alles stroomt, uit en in, alles heeft zijn getijden en seizoenen, alle dingen komen en gaan, de slinger beweging manifesteert zich in alles, de zwaai naar rechts is de maat van de zwaai naar links, ritme compenseert. ” – de Kybalion

Principe 6

Het principe van oorzaak en gevolg

” Elke oorzaak heeft zijn gevolg, en elk gevolg heeft zijn oorzaak. Toeval is slechts een naam voor een wet die niet wordt erkend. Er zijn vele vlakken van oorzakelijk verband maar niets ontsnapt aan de wet!” – de Kybalion

Principe 7

Het principe van geslacht

“Gender zit in alles. Alles heeft zijn mannelijke en vrouwelijke principes. Geslacht manifesteert zich op alle vlakken. Geestelijk geslacht is de strateeg van co-existentie tussen mannelijk en vrouwelijk van het aspect van de menselijke geest. Onze linker hersenhelft faciliteert grotendeels het mannelijk aspect van de geest of het intelect ( logische, analytische en lineaire denkprocessen), terwijl de rechterhersenhelft grotendeels het vrouwelijke aspect of intuïtie faciliteert ( creatieve, compassievolle en holistische denkprocessen).” – de Kybalion

” Maar alleen wanneer de oren van de student klaar zijn om te horen, dan pas kunnen de lippen zich vullen met wijsheid.” – de Kybalion

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *