Inspirerend Leven

Hiking trails in the Netherlands

Het is Zondagochtend en dit keer zijn we beland op de Oisterwijkse heide en lopen we een wandeling van 10 km door een stukje prachtige natuur. Met in mijn rugzak een paar broodjes een thermoskan koffie en een fles water loop ik in een ferme pas door deze mooie omgeving. Sinds ik deze hikes van natuurmonumenten loop, ben ik pas gaan zien hoe mooi Nederland eigenlijk is. Maar de laatste tijd kwam het er niet van om te lopen en begon ik het echt te missen. Op zo’n wandeling krijg je inspiratie en motivatie om je leven meer inhoud te geven. Deze keer waren we zonder de hondjes, en liep zoonlief een wandeling mee. Zoonlief gaat volgend jaar zomer een prachtige Hike in het noorden van Zweden maken en moet dan flink wat kilometers gaan maken, dus een beetje voorbereiding is wel nodig. Maar de volgende keer gaan de hondjes absoluut weer gewoon mee, want we miste ze wel.

Met de aankomende winter en de donkere dagen in het vooruitzicht raken veel mensen ongemotiveerd, je bent wat vaker vermoeid en soms zelfs een beetje zwaarmoedig. Ik kan het je aanraden om het weer te trotseren en gewoon je loopschoenen aan te doen, een goede regenjas aan en kom maar op met die wandel route. Ik ben dan gewoon direct weer helemaal opgeladen, want dat is wat de natuur met je doet. Ook wanneer je niet lekker in je vel zit raad ik je aan, ga lopen, ruik de dennengeuren, knuffel een boom, dans in de regen en onderzoek eens hoe die paddestoel er van dichtbij uit ziet en misschien zie je net als wij een piepklein spits muisje lopen, op zoek naar zijn middag maaltje.

zoek de spitsmuis

Nederland heeft prachtige natuur gebieden, helaas mag je niet overal je hond meenemen, maar er zijn genoeg trails waar het wel mag. Dit keer gingen we zonder honden, en konden we op ons gemak foto’s maken van deze spitsmuis en een prachtig vogel gebied in wandelen waar we mooie witte reigers spotte.

Toen we eenmaal op de helft van onze wandeling waren aangekomen, doemde daar plots uit het niets een ontzettend leuk boshuisje op waar we konden genieten van een lekker kopje koffie en een warme tosti. Dit zijn de geniet momentjes in je leven en hoe dankbaar moet je zijn als je dit kan doen, want die kleine geniet momentjes daar gaat het uiteindelijk toch om.

Boshuisje

En mocht je wat minder goed in je vel zitten, trek dan gewoon eens de natuur in en laat je vooral inspireren door alles wat je om je heen ziet, want als je eenmaal weer thuis in je comfort zone zit, zul je zien dat je weer wat meer motivatie hebt om wat te gaan ondernemen. Uiteindelijk gaat het om hele kleine dingen die je gelukkig kunnen maken en het hoeft niets te kosten, want de natuur is overal om ons heen, je hoeft alleen maar te kijken en te genieten.

Zo en na zo’n lange dag buiten in de natuur is het weer tijd om huiswaarts te gaan. Op de reis naar huis, begin ik wat te mijmeren en dwalen mijn gedachte af naar hele vroegere tijden. Ik stel mij een huisje voor in het bos, een tijd dat er nog geen elektriciteit bestond. Kaarsen verlichten de knusse woonkamer, een vrouw staat bij een kookpot met de soep verwarmend boven het haardvuur. Op rustieke houten planken staan potten met meel, suiker en andere droge ingrediĆ«nten uitgestald. Op de gedekte keukentafel staan warm brood en grote kommen klaar om de warme soep in te schenken. Wat een heerlijke gedachten om zo thuis te komen. De vrouw bij de haard weet dit maar al te goed, de magische natuur heelt ons niet alleen uitwendig, maar ook inwendig. Het wordt tijd dat we gaan inzien waar het leven echt om draait.

Liefs Yvonne šŸ’š

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *