Natuur

De natuur laat zich niet tegenhouden

Toen ik gisteren nog even snel de deur uit liep om wat boodschappen te halen, die ik de dag ervoor vergeten was, viel mijn oog op deze rebel van een plant. Prachtig om te zien dat de natuur zich niet laat tegenhouden, de schutting bracht haar niet van de wijs. Zich laten tegen houden was geen optie, ze groeide gewoon door. En zou dat niet het beste zijn voor ons allemaal om daar een voorbeeld aan te nemen? De natuur neem je immers niet in de maling, ze vindt altijd wel een weg. Misschien ook een goed idee om mijn eigen leven niet meer los te zien van de natuur. Wij mensen schijnen te denken dat de wereld zo in elkaar zit, de mens en de natuur’. Maar niets is minder waar, want wij zijn de natuur’, dus jezelf buiten de natuur plaatsen is de grootste fout die een mens zichzelf kan aan doen.

Dat is voor mij ook een reden dat ik vaak te vinden bent in parken, op het strand of in de bossen. Ik ruik aan de bloemen, loop met blote voeten op het strand of ik knuffel zomaar eens een boom. En welke muziek ik luister? Wat dacht je van het geluid van fluitende vogels, of de golven van de zee die op het strand neerslaan, dat is mijn muziek en ook mijn meditatie. Weet je…soms zijn we teveel in ons hoofd bezig om ook maar een glimp van de schoonheid om ons heen te zien, want zelfs midden in de stad kun je prachtige plekken ontdekken en op mijn weg tijdens het uitlaten van de honden zie ik van alles gebeuren bij mijn vogel vriendjes. Het leven gaat gewoon door ook al proberen sommige mensen ons leven niet al te makkelijk te maken. Ik creëer gewoon mijn eigen realiteit en daardoor mijn eigen geluk.

In mijn jonge jaren had ik altijd het idee, dat ik moest zijn zoals veel mensen. Ik moest heel sociaal zijn. Ik moest werken waar ik mij nooit thuis zou voelen. Ik moest veel ambitie hebben. Ik moest elk half jaar wel een verre reis maken. Eigenlijk moest ik zijn zoals iedereen. Maar ik ben dus niet als iedereen, want we zijn nu eenmaal allemaal uniek en ik ben nogal een introvert. Dus ik en een heleboel mensen bij elkaar, dat is voor mij gewoon niet weg gelegd, want ik zal mezelf nooit op mijn gemak voelen in die situaties. En na heel wat jaren verder ben ik daar eindelijk achter, dat dat helemaal niet nodig is, want ik ben zoals ik ben en ik voel me nu eenmaal veel beter als ik meestal op mezelf ben. Ooit dacht ik dat ik raar was, een buitenbeentje, maar nu weet ik wel beter, ik ben juist gelukkig zoals ik ben gewoon mezelf, iedereen is uniek. Ik respecteer mezelf hoe ik ben, en daardoor ben ik veel gelukkiger geworden. Wat heel belangrijk is voor je eigen geluk, praat of denk nooit slecht over jezelf. En ook heel belangrijk laat je nooit iets negatiefs aanpraten door anderen.

Lieve mensen, nu eerst even de keuken in en een heerlijk vers bakje koffie voor mezelf inschenken, want ook dat is voor mij een geluksmomentje 🍀

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *