Inspirerend Leven

Donkere wolken boven de wereld

Het gaat niet goed met jonge mensen! Er is een tsunami gaande, omdat het mentaal niet goed gaat met jonge mensen over de wereld en juist de jonge mensen zouden de toekomst moeten zijn, dus wat betekent dit! Dat is wat ik gisteren op het nieuws hoorde en het is al een tijdje gaande. Ik hoor steeds meer geluiden over jonge mensen die niet lekker in hun vel zitten, en zelfs depressief zijn, vele gaan daarvoor in therapie. Ik vindt dit echt verschrikkelijk juist omdat je zo jong als je bent, je juist gelukkig en top fit zou moeten voelen.

Waar ligt dit aan, het kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Maar mijn gevoel zegt dat het de tijd is waarin we leven. We zijn niet meer met elkaar verbonden, iedereen zit in zijn eigen bubbel en vooral in zijn eigen telefoon of laptop. De telefoon en de sociale media heeft veel kapot gemaakt. Ook het zeer slechte ziekmakende en ultra bewerkte eten en drinken speelt een rol ( ga voor de gein is wat labels lezen op de achterkant van je voeding, dan schrik je je rot! ). En daar komt nog bij dat ze de toekomst voor de jongere aan het verpesten zijn, dat speelt allemaal een rol. Ondanks dat jongere in contact staan met vrienden, en mensen op het internet zijn zij toch vaak heel eenzaam. Ook speelt de sociale druk om te moeten presteren een grote rol. Het moeten bij blijven, en van alles een foto moeten maken om te bewijzen waar je niet allemaal bent geweest. En overdreven op je uiterlijk gefocust zijn, dat is allemaal funest voor je mentale gezondheid. Het internet en de voedingsindustrie heeft meer kapot gemaakt dan je lief is. Maar hoe krijg je de geest weer terug in de fles? 🤔

Dat is niet eenvoudig kan ik je vertellen, want menig jongere is haast vergroeid met zijn smartphone en probeer daar maar eens aan te komen.

En toch is het belangrijk als je die sombere gevoelens dagelijks ervaart, om je leven radicaal op de schop te nemen. Wat heel belangrijk is om terug te gaan naar de basis. Je moet weer de authentieke jij worden. Je zal je veel meer moeten uiten, veel meer moeten praten met iemand die je vertrouwd, want praten is heel erg belangrijk. Schrijven kan ook helpen, schrijf het gewoon van je af. En wil je niet dat iemand het leest, nou dan gooi je het briefje daarna gewoon toch weg.

Bruce Lee zei ooit:

Praat nooit negatief over jezelf ook niet als een grapje. Je lichaam en geest weet het verschil niet. Je woorden vormen energie en worden realiteit. Verander de manier hoe je praat over jezelf en je verandert je leven.

Daarnaast zou je je voeding moeten veranderen en als eerste de suiker eruit moeten gooien! Eet zo onbewerkt mogelijk, want veel eten in de supermarkt rommelt met de hersenen van mensen, dus echt geen geintje dat ongezonde eten. En stop ook zeker met limonade, energiedrank en alcohol! En nee van aspartaam in je drinken, dus zogenaamd suikervrij, daar val je niet van af daar krijg je enge ziektes van, dus stop daarmee!

Alex-Lvrs

Minder je computer / telefoon tijd en ga weer echt leven. Spreek gewoon eens echt af met mensen. Ga leuke dingen doen en probeer eens te mediteren. En natuurlijk bewegen heel belangrijk, van wandelen tot sporten doen die je leuk vindt, is super goed voor je hersenen.

Wat ook erg belangrijk kan zijn is je vitamine status na te laten kijken voor een eventueel vitamine / mineralen gebrek, zoals bijvoorbeeld vitamine B12, dat komt niet alleen voor bij vegetariërs en veganisten, maar zeker ook vleeseters, dus laat dit eens nakijken.

En als laatste tip wil ik mee geven, vergelijk jezelf nooit met anderen, iedereen is uniek op zijn eigen manier. Je mag iemand heus wel bewonderen, maar kijk nooit tegen hem of haar op, want jij bent de belangrijkste ster in je eigen leven✨💕

Bekijk dit filmpje eens van Ralph Smart

Lieve mensen, zoals Ralph Smart zou zeggen, negatieve gedachten zijn op zichzelf niet slecht, want net als ying en yang, horen positieve en negatieve gedachten bij ons leven, maar heb je teveel aan negatieve gedachten, bedenk dan wat probeert het universum mij te vertellen, wat kan ik anders doen om dit te veranderen…🌏

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *