Inspirerend Leven

Verdwaald in de tijd

De wereld is in een korte tijd flink veranderd en daar merken we ondertussen allemaal wel iets van. Het is vakantie tijd en wij kozen er voor om een paar dagen met de hondjes en een tent naar Ameland te gaan, om een beetje uit te waaien. Tijdens de overtocht met de auto veerdienst, was ik verzonken in gedachten. Wij wonen in een best wel drukke stad, Schiedam en tijdens de autorit naar Friesland, zie je het landschap om je heen veranderen en zie je minder en minder auto’s rijden op de weg. Het leek op een gegeven moment zelfs het einde van de wereld, zo rustig was het.

Ameland

De rust van het moment deed me beseffen dat je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn. Wakker worden met de opgaande zon, de golven van de zee, het geschreeuw van de meeuwen op de achtergrond en een vers gezet bakje koffie doet veel goed.

Ameland

Steeds vaker besef ik dat ik weer een beetje terug ga in de tijd. Er is mij altijd verteld dat je nooit terug moet gaan naar het verleden, want die tijd die komt niet meer terug, en dat klopt natuurlijk ook. Maar wie zegt me dat je het verleden niet in het heden kan laten komen, waarom zou dat niet mogen? Ik geniet steeds meer van een simpel leven, en waarom zou ik dat niet een beetje terug halen door meer op een nostalgische manier te leven. Ik begin steeds meer en meer te begrijpen dat je het geluk niet achterna hoef te jagen, want geluk zit in jezelf en alleen daar zal je je eigen geluk vinden. En natuurlijk is geluk heel persoonlijk en voor iedereen weer anders, maar zeker is dat het geheim van een gelukkig leven niet van buitenaf komt, je zal het moeten vinden in jezelf.

Ik ben zelfs met mijn voeding weer terug naar een meer traditioneel oud Hollands voedingspatroon gegaan, gewoon omdat ik dat lekker vindt, maar ook zeker omdat ik een beetje klaar bent met al die mode trends in de voedingsjungle van nu. Ik ben altijd al meer voor biologisch en het liefst zo min mogelijk bewerking, maar ik omarm ook weer meer het simpele eten van eigen bodem en van het seizoen. Ik kan dan ook niet wachten tot de tijd van de stampotten weer aanbreken, want dat is toch echt mijn favoriet.

Het fijne van een paar daagjes er tussen uit is, om weer helemaal opgeladen en fris te kunnen genieten van je eigen knusse huisje en het leven als huisvrouw te omarmen. Want een huisvrouw zijn is belangrijker dan je denkt, ( “ze willen je anders doen geloven”) het zorgt namelijk voor een hele goede basis voor een gezond, fijn en gelukkig leven voor jezelf en je gezin.

Maar weet je, de vakantie is voor ons nog niet voorbij wij dwalen nog wat door het Hollandse landschap er staat voor vandaag zelfs een kasteel bezoeken op het programma, dus voor nu zeg ik tot gauw en geniet van het moment, en wie weet, met een beetje nostalgie, doe je wel net als ik, want ik… was vandaag even verdwaald in de tijd!

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *