Voeding

Naar de markt challenge

Ik krijg als natuurvoedingscoach vaak de vraag, ‘in deze wirwar aan diëten op het internet’, welk dieet is nou echt gezond, wat moet ik doen …help!

Wel, allereerst gewoon kalm blijven, gebruik je gezonde verstand en je intuïtie en laat je niet gek maken door de tv, socials, reclames en mode trends omtrent diëten.

En dan geef ik altijd als antwoord, het voedsel moet uit de natuur komen en niet in een fabriek zijn gemaakt, dus als het een label heeft, altijd de achterkant lezen en staan er woorden op die je niet uit kan spreken, laat het dan maar liggen. Eet niet teveel, dus niet heel de dag door snaaien en af en toe vasten kan geen kwaad. En ook een goeie eet met de seizoenen, dan heeft het voedsel de juiste vitamine en mineralen, die je in dat seizoen goed kan gebruiken. Eigelijk hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn. Koop je eten op de markt Groenten, fruit, noten, zaden, kruiden en vis (als je een vis eter bent) boter, kaas en eieren en je bent klaar! Laat de supermarkten voor een groot deel links liggen, die zijn een gevaar voor je gezondheid! Eigelijk zouden ze een gevaar label moeten krijgen bij de ingang voor de deur, net als op de pakjes sigaretten, want voor een groot deel wat in de supermarkt verkocht wordt brengt je gezondheid in ernstig gevaar! De supermarkten zitten vol verleidingen die je gezondheid ernstig aantasten en die de allergrootste veroorzakers zijn van de westerse welvaartsziekten die vandaag de dag veel mensen treffen.

Mensen zijn bang om Corona ( verkoudheid / griep ) te krijgen, maar als je dan in hun karretje van de supermarkt kijkt, wat ze daar allemaal in gooien en dat dag in dag uit eten en drinken, dan is dat erg triest, want dat is pas gevaarlijk voor je gezondheid en vaak weten ze niet eens hoe slecht het voor hen is. Ze brengen daarmee hun gezondheid ernstig in gevaar. De voedingsindustrie is een gevaar voor alle mensen op deze planeet en de gezondheidsindustrie doet hier gezellig aan aan mee, je kan gerust zeggen, het is de ideale samenwerking. De voedingsindustrie maakt mensen ziek en de gezondheidsindustrie lapt ze weer op…kassa!! Goeie deal toch? Maar helaas, eenmaal in de malle molen van de gezondheidsindustrie terecht komen is een tweede val, je zal hier nog moeilijk uit kunnen komen, want de meeste medicijnen zijn zeer verslavend en daar kom je nog maar moeilijk van af, sterker je schijnt er steeds meer van nodig te hebben, want van de ene ellende zal je in de andere terecht komen en ook daar hebben ze dan een goeie behandeling voor…ieuwww!!

Wat kunnen we dan nog doen om onszelf te redden, want alles is slecht en ongezond, zelfs de lucht die we inademen en het water dat we drinken… help!

En dat klopt, van de lucht die inademen tot de bodem die ons ons voedsel geeft, tot het water die we drinken hebben die geweldige industrieën verknald en verziekt. Maar dat wil nog niet zeggen dat we aan die gekkigheid mee moeten doen. Wij mensen zijn tenslotte met meer en we hebben de power in handen, ook al doen de groot machten ons anders geloven. En hoe kunnen we dat bereiken vraag je je af? Stemmen op de politiek heeft weinig zin, anders was die gekkigheid allang opgeheven maar helaas, die hebben allemaal dezelfde agenda. Nee je moet stemmen met je geld!

Gewoon supermarkten boycotten door je eten op de markt te kopen, of ga als het in je buurt ligt naar een boerderij winkel. Steun de kleine familie groentewinkels en niet de grote machtige ketens. Die hebben lang genoeg kunnen profiteren van niets vermoedende mensen, er moet maar eens een andere wind gaan waaien in ons voedsel landschap. En ben je in bezit van een prachtige tuin vol tegels, gooi die gekke tegels er onmiddellijk uit koop wat biologische zaden en ga groente verbouwen. Ook een balkon kan uitkomst bieden. Of wat denk je van eigen kruiden in je vensterbank.

Foto: Ashley Winkler

Ik wil best deze ‘Ik doe niet meer mee, dus ik koop mijn eten voortaan op de markt; challenge aangaan, waarschijnlijk ga je er financieel ook op vooruit, kunnen we lekker besparen, dus best een goed idee toch? Doe je mee en deel eventueel dit bericht met anderen, die gezonder willen gaan leven, en die het ook zat zijn dat ons zoveel troep worden verkocht, of die ook uit de matrix willen stappen. En nee, ook als vegetariër of vegan hoef je geen chemisch stukje nep vlees of kaas op je bord te hebben om gezond te blijven, want ook dat soort voedsel is een echte ziek maker, mensen denk na! Echt eten dat is wat het lichaam wil en niets anders dan dat, dus laat je niets anders wijs maken! By by kweekvlees 😝

Ik wens iedereen veel wijsheid en lekker eten toe!✨🙏

Challenge jezelf door weer echt voedsel zonder label te eten, gewoon zoals wij dat ooit ( voordat de voedingsindustrie het overnam! ) heel lang geleden ook deden. ( Going back to memory lane…even terug denkend aan de eettafel bij mijn opa en oma thuis, dat was het echte eten… hmmm!)

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *