Inspirerend Leven

De klimaathype

Telkens wanneer er een bericht opduikt in het nieuws over de klimaatverandering zoals nu te lezen is op de vele nieuws sites, in bijvoorbeeld Australië, gaan bij mij de haren recht overeind staan. Nieuw rapport: milieu in Australië verkeert in verontrustende staat. Er schijnen namelijk nergens zoveel diersoorten uit te sterven dan down under.

De balans van onze ecosystemen kantelt, waardoor ze onherkenbaar worden. Verschillende Australische eco systemen vertonen zelfs ‘ tekenen van instorting’ . Het milieu staat onder druk door klimaatverandering, verlies van leefomgeving van inheemse dieren en planten, invasieve soorten, vervuiling en mijnbouw. Dit is een noodsituatie, zowel voor de biodiversiteit als het klimaat, zei Emma Johnston, hoofd auteur van het rapport.

Nu ben ik beslist geen klimaat ontkenner, maar hoelang speelt dit probleem nu al in de wereld. En waarom worden er telkens van die verontrustende berichten naar buiten gebracht, maar is er in al die jaren waarin dit bekend was zo weinig aan gedaan. Ook hier in Nederland zijn er problemen met de natuur en de biodiversiteit. Maar wat ik hier aan zo storend vind is, dat er over de hele wereld zo hard geroepen wordt, het gaat niet goed met de planeet en we allemaal weer even herinnert moet worden, en dat we ons allemaal wel erg schuldig moeten voelen. En daarna komen er weer een stortvloed aan maatregelen die alles toch weer even duurder zullen maken En eerlijk… zoals er al jaren met de aarde wordt om gegaan verdient dat inderdaad geen schoonheid prijs. Maar wat me hierbij opvalt is, dat de schuld wordt geschoven in de schoenen van de boeren, de gewone man/vrouw zoals jij en ik en dat de elite buiten schot blijven. Er is iets gaande wat absoluut niet goed voelt. En als we allemaal naar links kijken, gebeuren er rare dingen rechts van ons, dus we moeten absoluut onze ogen open houden, want er gebeuren bizarre dingen om ons heen. En wanneer meneer Bil Gates landbouw grond aan het opkopen is, dan zijn er dingen gaande, die niet in de haak zijn.

Wie weet ben ik te achterdochtig en misschien ben ik juist voorzichtig, in ieder geval ben ik wel van plan om mijn gezondheid extra goed in de gaten te houden en laat ik me niet gek maken door de 1% rijken die de wereld in handen hebben. Misschien is het tijd om nee te zeggen tegen de fake wereld waarin we leven en ook het fake eten, de fake social media wereld, en de fake vrienden vaarwel te zeggen om eindelijk weer eens echt te gaan leven zoals het zou moeten zijn. Een pleidooi voor een echt leven die gezondheid, geluk, spiritualiteit en harmonie nastreeft.

Ik doe niet meer mee‼️

Liefs Yvonne ✨🙏

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *