Inspirerend Leven

De tik tok generatie

Het is een prachtige zomerse dag en ik wandel tevreden met de honden door het park. Ik geniet van de bloeiende rozenstruiken, fluitende roodband parkieten en de al uit de kluiten gewassen jonge kuikens van de grauwe ganzen familie die gemoedelijk hun middag dutje doen aan de rand van de sloot. Wat mijmerend slof ik richting een bankje waar ik even van het zonnetje geniet. Als de zon schijnt ziet alles er toch net iets vrolijker uit lijkt het wel. Ik kan erg genieten van de natuur. Opvallend is dat je steeds meer mensen ziet zowel jong als oud met een telefoon in hun hand. Of ze lopen gebogen, kijkend in hun telefoon, lopend door het park, of je ziet ze foto’s maken van zichzelf. Ik kan er niets aan doen, noem me ouderwets, maar ik begin het een steeds meer treurend beeld te vinden van een maatschappij , het leven anno 2022. Een normaal gesprek voeren is al niet meer mogelijk, want men kan dat gewoon niet eens meer, sociale vaardigheden gaan verloren. Als je wilt weten hoe de toekomst eruit zal zien, hoef je alleen maar naar de jonge generatie te kijken om te beseffen, dat ze in een computerwereld leven en niet meer in de echte wereld. Hun leven speelt zich enkel af in de matrix, de metaverse, een wereld waar niets meer echt is ze zijn een avatar geworden . Veel jonge mensen zijn depressief en eenzaam. Er zijn ook wel mensen die graag van hun insta en tik tok verslaving af willen, maar vinden dat erg moeilijk omdat hun hele sociale leven in die telefoon zit. Het maakt van hen een narcist, angstig en onzeker, bang om iets te missen, bang voor de eenzaamheid. Er is geen weg meer terug, zo lijkt het! Zodra je van de appel ( Apple )geproefd hebt zit je letterlijk in de schijn/ fake wereld en daar kom je niet meer uit ( Wie heeft het logo uitgekozen, want hoe toepasselijk!). Deze schijn wereld is zo nep, dat men denkt dat Barbie echt is 🤔!

Foto Shahadat Rahman

De vraag is echter, kun je nog wel ontsnappen aan een wereld waarin de technologie zo aanbeden wordt, waarin je telefoon je nieuwe familie is( watsapp ouders )?

Natuurlijk wel, waar een wil is is een weg, er zijn ook veel mensen die juist wakker worden en beginnen in te zien dat dit niet de weg is. En dat de uitweg juist een weg naar binnen is, want het geluk zit in jezelf en alle antwoorden op al je vragen ook. Veel mensen zoeken hun geluk buiten zichzelf en jagen het na om uiteindelijk te beseffen dat ze het nooit zullen vinden. Dat kan ook niet omdat alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn in jezelf zit, het universum zorgt goed voor ons. En zodra je dit door krijgt en je je ogen opent, weet je het antwoord, ik ben gelukkig en dat komt van binnen uit al het andere uit de buitenwereld zal je proberen af te leiden van waar het werkelijk om draait. Alleen de mensen die er naar zoeken zullen het vinden, want dat is het geheim van het leven en dan zal het geluk je overvloedig tegemoet komen. Dat is de wet van de aantrekkingskracht. Een universele wet die hetzelfde werkt als de wet van de zwaartekracht. Wat je denkt en voelt ben je en dat trek je als een magneet naar je toe. Dus het is heel belangrijk om jezelf te omringen met veel positiviteit, veel de natuur in te gaan en wat vaker de telefoon thuis te laten. Verhoog je frequentie door muziek, meditatie, affirmaties ,lachfilms en wandelen in de natuur. Werk aan jezelf door gezonder te eten, te sporten ,te relaxen en laat de computer staan, kijk geen nieuws en zet de tv uit. We zullen het tij zelf moeten keren, begin er vandaag nog mee.! Veel succes 🙏 🌏

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *