James & Charlie

Homemade hondenvoer

Een paar dagen geleden maakte ik een flinke ochtend wandeling met James in het park. Het was een mooie lente ochtend, de zon scheen en de vogeltjes tjilpte hun allermooiste lied. Thuis had ik alvast de koffiepot klaargezet, als ik thuis kwam, hoefde ik alleen het knopje van het koffiezetapparaat nog maar aan te zetten en dan zou de koffie gaan lopen en kon ik genieten van een heerlijk bakje, ik verheugde me er nu al op. Ik woon vlakbij een mooi park met veel vogels en veldbloemen. Het is echt een hondenpark, waar veel mensen met hun honden lopen, maar nu was het er rustig, wat ik heel prettig vond. Naast het park, wat eigenlijk meer op een klein bos lijkt heb je aaneensluitend een prachtig aangelegd park, het Juliana park, waar je wat beeldende kunst ziet en de oude bomen in het park doen wat mysterieus aan. In de mooie vijver met fontein zwemmen wat eenden en een nijlgans. Een bankje met uitzicht op de mooie fontein nodigde uit om even te gaan zitten om wat te mijmeren en dagdromen. Ook James liet zijn balletje even vallen, die hij al heel de weg in zijn bek had gehouden. Er kwam een eend iets te dicht in de buurt en James sprong op in de richting van de geschrokken eend die met z’n klapperende vleugels maakte dat hij weg kwam. En plotseling was hij daar, de aanval die James kreeg, een epileptische aanval. Het was niet de eerste keer, dit heeft hij al eerder gehad, maar je schrikt toch en het went nooit. Meer dan afwachten tot de aanval voorbij gaat kun je niet doen. Maar nooit eerder heeft hij zo’n aanval buiten gehad. En het is echt niet leuk om te zien, dat je lieveling plotseling zo van de kaart is en schuddend op de grond ligt.

Foto James

Toen ging er bij mij een knop om ,dit kan zo niet langer, ik ga zelf zijn hondenvoer maken, vers en homemade. Geen droge brokken meer, alleen nog maar vers. en zelf bereid. Ik was al een tijdje bezig met een grondig onderzoek hoe ik een verantwoord en zo gezond mogelijk maaltijd voor de hond kan samenstellen, met de juiste hoeveelheid aan vitaminen en mineralen. En nu is de tijd aangebroken om het eindelijk te gaan doen ook en in de praktijk te brengen. Geen fastfood meer voor mijn honden! Gedroogde brokken bevatten veel vulstoffen zoals tarwe, mais en soja omdat het goedkoop is.Van tarwe is bekend dat het epilepsie bij honden die daar gevoelig voor zijn, zoals bij James, kan triggeren. Honden zijn niet geschikt om granen goed te kunnen verteren en daarnaast weten we dat tarwe ook nog eens erg bespoten is met glyfosaat , de meest omstreden onkruidverdelger ter wereld, die kanker kan veroorzaken. Je kan eigenlijk wel zeggen dat het meeste voer wat in de dierenwinkels ligt te vergelijken is met fastfood. Dus als je hond of kat dat dag in, dag uit te eten krijgt, is het niet heel gek dat de meeste ziekte die ook bij mensen voorkomt, ook onze huisdieren te grazen zal nemen. De laatste jaren zijn artritis, diabetes, kanker, allergieën enz. eerder normaal dan uitzondering bij honden. Ook epilepsie komt regelmatig voor bij honden. Voeding is dus best belangrijk.

Daarnaast vind ik het belangrijk om alles te proberen om mijn kleine trouwe viervoeter te helpen waar dat maar kan. Dus zal ik jullie vanaf nu regelmatig een update geven hoe het met James zal gaan. Op dit moment gaat het goed met hem en zijn we blij dat we dit voor hem kunnen doen.

Foto Juliana park

Lieve mensen, dit was dus even een kleine update van onze James. Geniet van het mooie weer en van de voorjaarsvakantie, dat doen wij ook. En voor alle moeders, de komende zondag wens ik iedereen een mooie moederdag .🌹🌸🪴

Wil je meer weten over het zelf bereiden van hondenvoer of heb je andere vragen over een probleem met je huisdier dan raad ik je aan om het Youtube kanaal van Dr Karen Becker een holistische dierenarts eens te bezoeken.

Liefs Yvonne & James ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *