Inspirerend Leven

Het grootste gevaar voor de planeet komt van regeringen en bedrijven!

Niet wij het volk zijn de grootste bedreiging voor de planeet, maar de regeringen en bedrijven, die bijna altijd handelen uit eigen belang, zijn een reëel gevaar voor het voortbestaan van de aarde!

Zo’n 40 procent van de aarde is vernietigd door menselijk handelen. De mensheid speelt een belangrijke rol in de biosfeer. De invloed van de mens op de aardse ecosystemen is daar debet aan.

Zo heeft de mens de aarde uitgeput door het gebruik van kunstmest, de aarde is als het ware verslaafd gemaakt. Ook het ontginnen van zijn grondstoffen heeft de aarde verarmd. Dit heeft geleid tot het uitsterven van meerdere dier-en plant soorten. De gevolgen zijn desastreus!

Het beste wat wij als mens kunnen doen, is terug gaan naar de bron, de basis en het land weer laten beheren door de inheemse bevolkingen. Deze mensen leven met veel respect voor de aarde en dan kan de biodiversiteit weer toenemen.

Het grootste gevaar voor de planeet is veroorzaakt door regeringen en bedrijven, die door oorlogen, macht en hebzucht de planeet in een kort tijdsbestek hebt doen vernietigen.

Foto: painting by Yvonne Hijnen

Wat kunnen we zelf doen om niet meer mee te gaan in die gekte waarin we beland zijn. Misschien om te beginnen, consuminderen en simpel leven is key! Blij zijn met wat je hebt is een goed begin. Er voor zorgen dat we al die grote multinationals niet meer nodig hebben om gelukkig te zijn. De natuur is onze weg naar geluk en vrijheid!

Wat is eigenlijk de betekenis van het leven? Moeten we veel spullen hebben om ons gelukkig te voelen of is rijk en machtig zijn het doel om te leven? Waarom zijn we hier op aarde? Alan Watts zei er dit over:

The meaning of live is just to be alive. It is so plain and so obvious and so simple. And yet, every body rushes around in a great panic as if it were necessary to achieve something beyond themselves. – Alan Watts

Het gewoon blij zijn met een simpel leven, zodat je weer kan genieten van het zonnetje dat gezellig door het keukenraam schijnt, of dat je in de vroege ochtend de vogeltjes om je heen hoort fluiten. Het ontbijt dat zondag ochtend net met iets meer liefde wordt bereid. Gewoon een wandeling ‘op je blote voeten’, op het strand. Een kopje koffie met dat zelf gebakken zand koekje. Met je kleinkind naar de kinderboerderij. De hond of kat die om een aai vraagt, een vlinder die op een vlinderstruik zit. Kortom geluk zit hem vaak in de kleine dingen, maar je moet ze wel kunnen zien.

James & Charlie

Liefs Yvonne 🙏 💚

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *