Inspirerend Leven

Geld is iets waarvoor we onze levensenergie voor ruilen

Een titel waar je over na kunt denken vindt je niet? Hoeveel is het je waard om je waardevolle tijd ( je leven dus ) in te ruilen voor geld om spullen te kopen waar je in de meeste gevallen niets aan hebt. Vaak kopen we zonder dat we door hebben waarom we iets zouden moeten hebben. En worden we ongelukkig als we iets niet kunnen kopen. Is het omdat we onze buren willen imponeren? Of voelen we ons minder waard omdat we niet mee kunnen doen met andere mensen? Ik weet niet wat het is, maar waarom zouden we eigenlijk al die onzinnige troep willen bezitten, die in de meeste gevallen niet goed zijn voor onszelf en ook nog eens het milieu schaden. Is tijd juist niet ontzettend belangrijk om je leven te leiden zoals je dat zou willen, zolang je op deze prachtige planeet mag rond lopen. Dit is best iets om over na te denken!

Een hele goeiemorgen lieve mensen, het is zaterdag 7 uur in de ochtend en ik lig nog heerlijk in mijn bed of eigenlijk ik zit in mijn bed met mijn laptop op mijn schoot en ik moest deze blogpost even tikken. René, bracht me een heerlijk ontbijt, toast met een gekookt eitje, koffie en een verse jus. Op zulke momenten voel ik me dankbaar voor mijn leven.In het weekend vind ik het belangrijk om lekker rustig op gang te komen, gewoon even een geniet moment. Ik ben namelijk bezig met mijn huis te ontdoen van alle troep die ik in de loop van mijn leven hebt verzameld en waar ik helemaal niet meer naar omkijk. En ondertussen ging het shoppen gewoon door en dus heb ik besloten om te gaan minimaliseren. Gewoon omdat ik vind dat het anders kan en anders moet! En de titel van deze blog is zo confronterend, dat je daar wel iets mee zou moeten doen. Het idee dat je dingen niet koopt met geld, maar met tijd van je leven, dat moet je de ogen wel doen openen, bij mij in ieder geval wel.

Vandaar dat ik heel recent anders bent gaan denken over consumeren en denk ik veel bewuster na over hoe ik mijn geld wil uitgeven. En tegelijkertijd bedacht ik, misschien vinden mijn volgers dit ook wel een belangrijk aspect in hun leven, dus vandaar dit korte stukje verhaal. Maar voor nu is het tijd om op te staan, want je weet het, tijd is levens energie en daar moeten we zuinig mee omgaan.

Liefs Yvonne ❤️

2 Comments

 • Daniëlle

  Goedemiddag, ik was je site een tijdje kwijt maar ik heb hem weer gevonden. En wat ben ik blij dat ik weer een foto van Charlie zie❤️

  Gaat het goed bij jullie…. nou wat kan een mens een hoop rommelmverzamelen in zijn leven. Zo herkenbaar als je het zo lees.
  Kroel van Shelby en Theddie en de groetje van ons 🐾🐾

 • Yvonne Hijnen

  Dank je voor je leuke reactie. Met ons gaat het heel goed, en met Charlie gaat het ook super. Hij en James zijn zo leuk samen, echt de beste maatjes, elke dag met elkaar spelen en ravotten. Ze zijn afgelopen woensdag naar de dierenarts geweest voor de jaarlijkse controlle en die was ook super goed, dus die twee kunnen er weer tegenaan.
  Wel is charlie een kieskeurige eter en laat weleens zijn eten staan als hij iets niet lekker vindt of eet gewoon zijn bakje niet helemaal leeg🤪 dus het is en blijft een slanke den hihi James daarentegen is het tegenover gestelde die moet ik juist weer wat afremmen met eten, dus samen eten zit er bij die twee niet in haha😌 Maar verder zijn nog steeds ongelofelijk blij met Charlie, echt een hele grote super lieverd. Knuffel van Charlie en James 🐾🐾 en groetjes van ons 👋 p.s in mijn nieuwe blogpost heb ik een foto van de hondjes geplaats, die ik vandaag gemaakt hebt 👍

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *