Inspirerend Leven

Minimalistisch leven

Goeiemorgen allemaal, het is alweer eventjes geleden, dat ik een blog plaatste, maar dat komt omdat ik een kleine media detox heb gehouden. Ik ben namelijk bezig met een lente schoonmaak in mijn huis en ben alles aan het schoonmaken en restylen. Ik wil iets minder spullen en het huis een stuk rustiger maken.

Wat de lente kriebels al niet met je kunnen doen. Ik ben dan ook nog lang niet klaar en ik kan je vertellen het voelt heerlijk om je hele huis aan te pakken en al die onnodige spullen weg te doen.

Vandaag is het zondagochtend en geniet ik van mijn eerste kopje koffie. En het klinkt misschien gek, maar het beste schrijf ik heel vroeg in de ochtend ( zes uur!) zodat ik nergens door gestoord kan worden. Zelfs de hondjes slapen nog op bed hihi…

Foto: Elieelien

We leven in een onrustige tijd, veel mensen hebben het niet gemakkelijk, zeker financieel gezien gaat het voor veel mensen niet zo goed. Voor mezelf ben ik het allemaal op een rijtje gaan zetten en probeer ik veel dingen positief te benaderen, dat is naar mijn idee de beste oplossing om niet in de stress te schieten, van waar de wereld nu in zit. Zo ben ik dus gaan minimaliseren en ontspullen en probeer ik van alles te genieten. Zelfs het kopje koffie in de ochtend kan me blij maken.

Naar het nieuws kijk ik allang niet meer, tenminste ik neem het niet meer in me op, ik laat het allemaal een beetje langs me heen gaan, want je hebt er niets aan om jezelf te ontmoedigen met de drama die om ons heen gebeurt.

Laat ik het zo zeggen ik concentreer me op mijn eigen leven en ik denk dat het belangrijkste voor iedereen is om dat ook te doen. Want wat mij altijd erg opvalt is, dat mensen zich erg laten leiden door het nieuws wat ze zien op de tv en mensen willen dan erg graag mensen in nood gaan helpen, wat natuurlijk heel erg nobel is, maar wat vaak helemaal mis loopt ( denk aan de spijt gezinnen, die impulsief mensen in een nood situatie in huis nemen!). Heel vaak zitten ze zelf in situaties die ze het beste eerst zouden moeten oplossen voordat ze anderen überhaupt kunnen helpen. En geloof me als meer mensen zichzelf zouden helpen, inplaats van naar eerst de problemen van anderen te kijken, dan zou de wereld er veel beter uitzien. En dan bedoel ik gezondheid, mentaal en financieel. Laat je dus niet manipuleren door slechte nieuws berichten, maar werk vooral aan jezelf en je gezin. Het is misschien een beetje raar dat ik dat zeg, maar je helpt de wereld juist ontzettend door jezelf te helpen, hoe maf dat soms ook klinkt. Door jezelf en je gezin te helpen om een zo gezond en fijn mogelijk leven te leiden, help je de aarde, je bent hier op aarde gekomen om gelukkig te zijn en bewustzijn op te bouwen, leven in het hier en nu en daarom moet iedereen zichzelf helpen om juist op die manier de wereld te helpen! Wij zijn energie bronnen zoals alles op de aarde energie is en momenteel is daar de balans van doorgeslagen teveel naar de negatieve kant. We hebben dus juist nu meer positiviteit nodig om de balans te herstellen, dus vandaar dat ik zeg, help jezelf dan help je de wereld! Wees je eigen leider inplaats van het volgen van indoctrinatie waarmee we de laatste jaren mee overspoeld worden. Begin vandaag nog met je positieve leven en inspireer daarmee anderen, zo help je echt mensen en de natuur waarmee je zo begaan bent.

Ik zelf ben dus nu bezig met ontspullen, consuminderen en flink aan het schoonmaken en dat voelt ontzettend goed. Maar voordat ik in de ochtend begin met wat dan ook, ga ik eerst mediteren. Ik ontspan mijn geest en geloof me ik raad het iedereen aan, desnoods blijf je lekker in je bed en mediteer je nog voordat je opstaat. Daarna maak ik een lekker zondag ontbijt met jawel een verse jus en een gekookt eitje op een gebakken toast. En laat de dag nu maar komen! Ik hoop dat alles goed met jullie gaat en dat jullie net als ik kunnen genieten van een minimalistische zondag ochtend.

foto: Elieelien

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *