Inspirerend Leven

A cozy day painting at home

Wanneer de wereld in chaos is veranderd, ga ik juist het tegen over gestelde doen. Dan keer ik in mezelf en probeer iets positiefs te doen, ik ga schilderen, schrijven, knippen en plakken., kortom ik zonder me af en doe iets creatiefs. Ik weiger om mee te gaan in een negatief spiraal, omdat ik niet het gevoel hebt, dat dat ook maar iets helpt om het leed te verzachten van wat er gaande is in de wereld.

verjaardagskaart gemaakt voor een goede vriendin.

Hallo lieve mensen, het kan je niet ontgaan zijn dat de wereld in rep en roer is en dat er weer een nieuwe crisis zich voor onze ogen ontvouwt. Veel mensen hebben het zwaar en proberen er iets van te maken en dus ik ook. Veel mensen zijn gestrest en worden erg depressief van het nieuws en krijgen daardoor te maken met gezondheidsklachten. Het is dan ook niet niks, want we hobbelen van de ene crisis zo door naar de volgende crisis.

Ik moet je eerlijk zeggen, dat ik me vooral bezig houd met mijn eigen zaken en dat deed ik ook toen de corona crisis begon. Ik leefde gewoon mijn leven, alsof er niets aan de hand was, ik heb nooit een test gedaan of hoeven doen, ik ben niet gevaccineerd, ik ben in die twee jaar ook nooit ziek geweest, heb me ook nooit aan welke regel dan ook gehouden, ( oké behalve dat ik wel het mondkapje opdeed in winkels om niet iedere keer in een drama te worden gegooid )ik heb gewoon geleefd. En mocht ik onverhoopt verkouden worden of griep krijgen, dan heb ik ook een verkoudheid of griep net zoals ik dat vroeger weleens had. Ik heb veel mensen om me heen gezien die dubbel geprikt waren en geboostert waren en niet één keer maar zelfs meerdere keren ziek (corona) kregen ondanks hun vaccinaties. Ik deed gewoon niet mee aan die gekkigheid.

En dan is er nu die nieuwe crisis, we worden een oorlog ( stratego spel) ingetrokken door de machtige wereld leiders, die verdeeldheid willen zaaien onder burgers. Ook hier ga ik niet aan meedoen, want uiteindelijk zijn de burgers van welk land dan ook daar de dupe van.

Dus ik hou me zeker wel op de hoogte over de gang van zaken, en leef zeker mee met de mensen die het zwaar hebben, maar ik weiger om mee te lijden. Het heeft ook totaal geen zin om in een negatieve spiraal te zitten, want de wereld heeft juist nu veel meer positieve energie nodig. Dus lieve mensen, probeer je energie juist te verhogen, dat heeft vele malen meer effect, dan dat je in een negatieve depressie gaat zitten.

En waar kan je positieve energie opladen…juist in de natuur, dus ga lekker wandelen, het weer is de laatste dagen geweldig. Maar je kan je ook op een creatieve manier uiten door mooie dingen te maken, ( ‘ ik maakte een mooie verjaardagskaart, voor een goede vriendin’) pak je hobby weer op of ga lekker koken. Maar laat het nieuws even op een laag pitje staan, want je helpt er niemand mee om jezelf rot te voelen. Het leven zal altijd een uitdaging blijven, maar het is belangrijk hoe je er mee omgaat.

Lieve mensen, er is een gezegde die zegt, je mag wel meeleven, maar niet mee lijden.🙏 💕

Kijk eens naar deze video en zie dat niet alles is wat het lijkt…

Liefs Yvon ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *