Inspirerend Leven

Homemakers are important

Mag ik even een applaus voor alle moeders en huisvrouwen over de hele wereld, die elke dag weer met heel veel liefde voor hun gezin zorgen en de energie die in het huis gestopt wordt om het zo mooi schoon en gezellig mogelijk te maken 👏👏👏 Je persoonlijkheid is af te zien aan de binnenkant van iemands huis. Zodra je een huis binnenkomt voel je de sfeer en emotie van de mensen die er in wonen. Wil je iemand goed leren kennen, stap dan eens iemands huis binnen om er een kopje koffie te drinken en leer die persoon kennen door de sfeer te voelen en je weet het…💚

De huisvrouw of homemaker, wordt nogal eens miskend en onderschat en dat terwijl zij zo’n belangrijke taak heeft in het gezin, wat zeg ik , het is waarschijnlijk de belangrijkste taak die je voor je gezin kan doen.

Daar denk ik de laatste tijd best vaak aan. Je ziet dat de taak van huisvrouw en moeder tegenwoordig aan het verdwijnen is, het is over genomen door de kinderopvang, schoonmakers, en het koken is vervangen door de kant en klaar maaltijd van de supermarkt of er wordt besteld. De tijd dat er serieus in het huis en gezin gestoken wordt bestaat bijna niet meer. Tijd besteden aan een gezonde maaltijd door een grote pan op het vuur voor de soep, waar zie je het nog. Ik denk dat dat een gemiste kans is, want gezonde kinderen groeien het best op in een stabiele leefomgeving en eerlijk gezegd zie ik dat steeds minder. Vooral jonge mensen hebben het vandaag de dag erg moeilijk, ze voelen de druk van de maatschappij om te goed te presteren op school, ze hebben burn outs en depressies. Baby’s moeten naar de kinderopvang. Moeders voelen de druk en vermoeidheid om een goede moeder te zijn, maar de maatschappij eist dat je een baan zoekt, want iemand die niet werkt is lui. Het klopt allemaal niet meer, de balans is zoek, maar goed zo denk ik er over en dat is een persoonlijke mening.

Mijn eigen moeder was een homemaker en daar heb ik heel veel geluk mee gehad. Ik groeide op in een heel fijn en geborgen gezin samen met mijn twee broers en twee zusjes. Ik heb mijn jeugd dan ook als heel fijn en knus ervaren en daar ben ik mijn moeder erg dankbaar voor. Dat was voor mij ook een reden om mijn eigen kinderen ook dat knusse gevoel mee te geven, een huis dat warmte uitstraalt en een moeder die thuis is om naar de leuke of minder mooie verhalen en belevenissen over school te luisteren en natuurlijk bij thuiskomst is daar het kopje thee of een glas limonade in te schenken met een lekker koekje.

De jonge generatie vindt het raar dat een moeder thuis blijft om haar kinderen zelf te verzorgen, want volgens hen,( ze weten niet beter ) hoort ze buitenshuis te werken om niet afhankelijk te zijn van haar partner. Dat zegt de maatschappij, het systeem zegt dat je moet werken voor je eigen geld, alsof je apart leeft, niet als gezin met elkaar. Ik zie dat anders, want hoewel een huisvrouw niet werkt voor grote bedrijven, zo werkt ze zeker wel voor haar gezin. Een man en vrouw zijn gelijkwaardig aan elkaar, en ieder heeft zijn taak in het geheel en die taken zijn even belangrijk om het gezin goed draaiende te houden. Natuurlijk is geld verdienen belangrijk, want de schoorsteen moet nu eenmaal roken maar prioriteiten moet je ook stellen. En onderschat zeker de taak van een huisvrouw niet. Zij is manager, verpleegster, kinderverzorgster en psycholoog tegelijk en ze doet alles met liefde.

Het mag best eens uitgesproken worden dat een echte huisvrouw niet ondergeschikt is aan iemand die op kantoor of in de zorg werkt. Sterker nog, ik heb juist erg veel respect voor vrouwen die zelf voor haar kroost en huishouden zorgt en haar taak als moeder en huisvrouw uiterst serieus neemt en belangrijk vindt. Daar krijg je sterke zelfverzekerde kinderen van die goed voor zichzelf kunnen zorgen en stevig in hun schoenen staan om deze grillige wereld aan te kunnen. En daarnaast verdienen kinderen het om hun jonge jaren onbezorgd en met veel moeder liefde op te groeien, dat zijn we tenslotte aan ze verplicht.

Mijn kinderen zijn al enkele jaren het huis uit en ik ben de trotse oma van mijn kleinzoon. lieve kleine Zane mijn trots. En als ik op hem pas dan ga ik weer even terug in de tijd toen ik nog zelf een homemaker was en wat vond ik dat een mooie tijd.

Ik maakte vandaag een gezonde worteltaart, het recept zal ik hieronder vermelden.

Homemade wortel taart ( glutenvrij, suikervrij, koolhydraatarm)

Wat heb ik nodig:

  • 3 eieren
  • 40 gram boekweit meel
  • 25 gram amandelmeel
  • 165 gram wortel fijn geraspt
  • 40 gram ahornsiroop
  • 2 theelepels kaneel

Voor de topping:

  • 200 ml crème fraîche of roomkaas
  • 3 eetlepels ahorn siroop
  • 1 theelepel vanille extract

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *