Inspirerend Leven

Be Thankful & Blessed

Januari is de maand waarin je vol goede moed begint aan je goede voornemens, maar na een paar weken beginnen dan toch de scheurtjes van de nog steeds donkere maanden vat op je te krijgen. Het gebrek aan zonlicht eist zijn tol. Is het het allemaal wel waard waar ik mee bezig bent, en waar doe ik het eigenlijk allemaal voor…vliegen in gedachten door je hoofd.

Tijd voor een oppepper!

Je doet het allemaal voor jezelf en je doet het goed! De wintermaanden is een tijd van rust en bezinning, dus je mag best moe zijn en je wat lusteloos voelen, dat hoort er allemaal bij. Het winter seizoen is tenslotte een tijd van rust. Dus gewoon rustig aan beginnen, neem de tijd, wat je vandaag niet lukt komt morgen wel. Als je elke dag iets doet, komt het ook af.

Belangrijk is wel dat je gezond eet en drinkt, dus haal die sapcentrifuge uit je keuken kast en zet die op je aanrecht, zodat je altijd herinnert wordt om een lekkere gezonde wortel of rode bietensap voor jezelf en je gezin te maken. Wat jij nodig hebt is energie.

Lekker een wandeling maken en wat mediteren kan je ook uit die winter blues halen neem een thermoskan hete koffie of thee mee voor onderweg. Wees creatief en bedenk dat we geluk halen uit onszelf en de kleine dingen van het leven. Dankbaarheid is de sleutel naar geluk. Wees je bewust van alles wat om je heen gebeurt in de natuur, neem het in je op en voel het geluk naar binnen stromen.

De moeilijke tijd waarin we nu zitten, bied ons de kans om die waas voor onze ogen weg te halen en het leven te zien zoals die werkelijk is. Den Haag zal ons niet kunnen helpen met onze gezondheid, want die hebben hele andere prioriteiten en die zijn niet in het belang van onze gezondheid. Het is niet altijd even makkelijk omdat te kunnen aanvaarden omdat wij nu eenmaal ons hele leven zijn opgegroeid in een maatschappij die ons ziek maakt.

Maar beetje bij beetje wordt de sluier opgelicht en laat ons steeds meer en meer een glimp van de werkelijkheid zien. Soms is dat moeilijk ,maar vergeet niet dat we sterker zijn dan we denken en dat we elkaar allemaal nodig hebben om deze planeet met al zijn schoonheid en schatten weer kunnen doen stralen. Een paar tips om te beginnen…

  • Wees dankbaar
  • Ga de natuur in
  • Kijk minder naar het nieuws
  • Stem met je geld, ofwel let op waar je je geld aan uitgeef ( follow the money)
  • Gebruik geen QR code om een winkel, horeca of sportschool in te mogen, het uitsluiten van mensen, is discriminatie
  • Sta geen tweedeling toe in de maatschappij, iedereen is gelijk
  • Denk voor jezelf en durf kritische vragen te stellen

De ironie is dat je tegenwoordig een gezondheidspas ( QR code) nodig hebt om naar de Mac Donald te gaan, dan sla je de plank als overheid in mijn ogen volledig mis,( het is natuurlijk de vraag waarom je überhaupt naar Mac Donald zou gaan, maar dat terzijde), maar hier houd voor mij de logica op en ben je toch echt aan jezelf verplicht om kritisch na te denken. Als je gezondheid niet de echte reden is van een gezondheidspas (QR code), wat is dan wel de ware reden…?! Het positieve van dit alles is dat het doek nu langzaam maar zeker aan het vallen is en het ware gezicht van de 1% elite ( Follow the money) van de wereld zijn ware aard eindelijk bloot heeft gegeven. Maar wij doen niet meer mee…! ✌🏻

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *