Voeding

Welkom in het jaar 2022

Het begin van een nieuw jaar geeft mij altijd veel energie. Waarom? Omdat ik dan het gevoel heb dat je een nieuwe kans krijgt, om het dit jaar nu eindelijk eens goed te gaan doen. Maar vervolgens gaat het meestal zo… wanneer je een week of drie verder bent, vergeet je meestal je doelen weer en verval je prompt weer in je oude gewoontes, wel jammer eigenlijk want dat hoeft natuurlijk niet. Mijn begin van het nieuwe jaar, ik moest in de eerste week een bezoek brengen aan de tandarts.😬

Foto Markus Winkler

Niet echt het allerleukste begin zou je denken, maar misschien eigenlijk toch wel. Ik had gelukkig geen gaatjes, maar had wel waar ik eigenlijk elk half jaar wel heb last van had, tandsteen en dat moest verwijdert worden. Wat heeft deze informatie eigenlijk te maken met het verhaal waar ik naartoe wil?

Nou allereerst, gezondheid begint met de spijsvertering en die begint natuurlijk in de mond. Wat je eet en drinkt heeft effect op je algehele gezondheid, je tanden en tandvlees zijn dus als eerste de pineut, als het gaat om een goede graad meter. En dat is wat we vaak vergeten. Je tanden zeggen uiteindelijk heel veel over hoe je gezondheid status is. Je mondflora is net zo belangrijk als je darmflora.

En aangezien ik dit jaar mijn gezondheid op de schop ga nemen, was het eigenlijk wel een uitkomst, dat ik als eerst het jaar begon met de tandarts. De vraag is dus waarom heb ik altijd zo’n last van tandsteen als ik niet rook en mijn tanden heel goed schoonhoud met poetsen en flossen enz. Ik snoep zelden drink geen limonade, hoe is dat mogenlijk? De tandarts vroeg me of ik koffie dronk 🤔 uhhh dat is dus wel één van mijn guilty pleasures! Wat een domper zeg! Maar oké je wordt wel even met de neus op de feiten gedrukt koffie moet dus weg. Nou ja, bij uitzondering neem ik dus heus weleens een bakkie laten we niet te dogmatisch worden, maar in ieder geval niet meer dagelijks want je gezondheid staat voorop. Daarnaast is zetmeel of wit meel ook een grote boosdoener denk aan brood, pasta enz. want dat blijft aan de tanden plakken en zetmeel verandert in suiker, mocht je dit nog niet weten. Dus zetmeel moest ook minder worden. Ik ben flink op de verander toer.

Dus begon ik vanmorgen na het opstaan en na een koude douche te hebben genomen in de trent van de Wim Hof methode ( A cold shower a day keeps the doctor away!) en maakte daarna een lekker kruiden theetje voor mezelf.

Foto Matt Seymour

Ik begon met een groene thee met citroen en biologische honing uit de Drentse bossen. Ik gebruikte een theezakje groene thee, maar het beste is om losse thee te gebruiken, maar dat had ik niet in huis. Maar omdat ik voortaan veel meer kruiden theeën wil gaan maken, dacht ik dat je het misschien wel leuk zou vinden als ik de receptjes vaker met je zou delen en opschrijf wat het voor je doet, misschien dat jij ook meer inspiratie krijg om wat vaker gezonde immuunsysteem boosters te maken.

Groene Thee Met Citroenschil

  • 2 eetlepels groene thee of 1 theezakje
  • 5 cm citroenschil ( biologisch)
  • 1 eetlepel citroensap

Groene thee zit vol antioxidanten die het immuunsysteem een flinke opkikker kunnen geven. – Boost voor het immuunsysteem – Vochtafdrijvend – Zuivert de nieren.

Schenk 250 ml kokend water over de ingrediëten en laat 6-7 minuten trekken. Giet door een zeef, roer en drink langzaam op. Als je losse theeblaadjes gebruikt gooi ze dan niet weg, je kunt ze voor nog een paar glazen thee gebruiken.

Dit lekkere thee recept heb ik uit mijn thee bijbel gehaald zodat jij er misschien ook profijt van kunt hebben. Ik kocht het boek bij de Groene Passage in Rotterdam en heet ‘ Gezonde thee’ heilzame en zuiverende thee en icetea van Fern Green. 69 gezonde recepten met verse kruiden en specerijen.

Foto Massimo Rinaldi

Lieve mensen, ik hoop dat iedereen een heel positief en gezond begin van het nieuwe jaar heeft. Ik ga er in ieder geval mijn stinkende best voor doen.

Liefs Yvonne ❤️ 🙏

P.S Oh ja…dit wilde ik nog even kwijt, ik wil in de toekomst weer youtube filmpjes gaan maken, ik weet nog niet precies hoe en wanneer, maar ik zou zeggen, hou me youtube kanaal ( link, rechts boven) maar in de gaten.😉💕

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *