Natuur

The balance of light and darkness

December loopt zoetjes aan naar het einde van het jaar 2021, donkere maar toch niet al te koude dagen schuifelen langzaam voort naar de kerst en oud en nieuw. Het jaar is veel te snel voorbijgegaan, tenminste… misschien is het maar beter dat het snel voorbij is gegaan, want veel leuke herinneringen zijn er helaas niet. De winter is een tijd van bezinning, een tijd om weer even in jezelf te keren en alles los te laten. De korte donkere dagen kunnen je in de greep hebben, maar bedenk dat het helemaal niet erg is om het even wat rustiger aan te doen, het hoort bij het winter seizoen. We mogen best toegeven aan vermoeidheid, pak gerust wat vaker een lekkere warme deken en een goed boek en trek je eens lekker terug in je eigen wereld. Laat de tv uit want van alleen maar narigheid en somber nieuws daar is niemand mee gebaat en het helpt ons ook helemaal niet verder. En als je dan toch die warme deken uit de kast haalt, maak dan gelijk even een grote mok warme chocolademelk, want die mag natuurlijk niet ontbreken.

Nu het winterseizoen is aangebroken, gaan veel mensen merken dat ze vermoeider raken door een te kort aan daglicht. We leven in een maatschappij waar je elke dag moet presteren en we zijn vergeten om volgens de seizoenen te leven. Ik kwam een mooie gezegde van Jonna Jinton tegen en die zegt precies in een hele mooie bewoording hoe het hoort te zijn:

A flower never force herself to bloom in winter so why should we? You may slow down in wintertime…!

Prachtig toch, dat de natuur zelf alles regelt en in balans brengt voor ons, alleen jammer dat we in een maatschappij leven waarin we alles lijken te zijn vergeten.

Met alles wat er nu al 2 jaar in de wereld gaande is heeft mij aan het denken gezet en dat is om het nieuwe jaar helemaal anders te doen en fris te beginnen en dat is mijn gezondheid opnieuw onder de loep te nemen, omdat ik ondanks dat ik het ÊÊn en ander weet over voeding en lifestyle ( mijn achtergrond is natuur voedingscoach ) ik toch ook vrij nalatig ben geweest om mijn gezondheid te beschermen. En dan bedoel ik niet alleen de voeding, maar dan heb ik het over het negeren van de seizoenen, veel te weinig bewegen en aan krachttraining te doen of yoga. Dat ik veel teveel naar het negatieve nieuws hebt geluisterd, en teveel achter schermen ( laptop) hebt gezeten. Eigenlijk wilde ik de naam van mijn blog veranderen, maar ik heb me bedacht en laat het toch bij Nature & Food, omdat ik denk dat het toch zeker in het nieuwe jaar heel belangrijk voor me gaat worden. Het boosteren van je immuunsysteem Zonder de giftige vaccinatie te hoeven nemen is juist nu van erg groot belang. Maar dan is het ook belangrijk om er wat voor te doen, want we moeten terug naar de wetten de natuur, want dat is de enige weg om je gezondheid en leven weer op orde te krijgen. Willen we onze gezondheid en de gezondheid van de aarde weer terug, dan moeten we toch radicaal gaan veranderen, en dat zal niet altijd makkelijk zijn. Mensen zullen je gaan tegenwerken, maar dat maakt me niet uit ik ben dat enig zins wel gewend . Noem het een dagboek, mijn dagboek. Ik schrijf hier alleen maar wat ik doe en hoe ik het beleef en daarmee hoop ik anderen mensen te kunnen inspireren om ook een nieuwe weg in te slaan en aan de slag te gaan met je eigen gezondheid. Het kan sowieso nooit geen kwaad om gezond te leven!

Neem even de tijd en bekijk op je gemak dan dit gesprek eens van Richard de Leth ‘ Zou er wel een pandemie geweest zijn als ons immuunsysteem optimaler was geweest’.

Foto van mij uit 2019 bij een lezing van Jane Goodall , het oude normaal 😉

Verder wens ik iedereen hele fijne kerstdagen en het allermooiste jaar dat je maar wensen kan, want dat is wat we allemaal verdienen 🙏✨🎄

Liefs Yvonne ❤ī¸

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *