Inspirerend Leven

Zelfvoorzienend leven

Mijn ochtenden beginnen altijd met een wandeling samen met de honden. Ik probeer dan altijd heel mindfull te zijn en alles wat ik zie in me op te nemen. Het haastige verkeer wat langs ons heen raast, de vogels die naarstig op zoek zijn om hun kostje van de dag bij elkaar te sprokkelen. Ik noem het dan ook mijn ochtend meditatie. En wat dacht je van eerst bewegen voordat je aan het ontbijt begint” earn your breakfast”, na een uur lopen in de kou, smaakt je eerste kopje koffie het aller lekkerst.

Maar nu mijn verhaal over zelfvoorzienend leven!

We hebben allemaal kunnen zien dat het huidige systeem aan het afbrokkelen is. Mensen worden uitgesloten van de samenleving en de angst die nu overheerst viert de boventoon. We zijn vastgelopen! En dat betekent eigenlijk niets anders dan… verandering. En verandering is nodig want het kraakt en piept op alle fronten.

De samenleving, de economie, de landbouw, het monetaire stelsel en het school systeem, het moet anders! Ik denk dat het tijd is voor een plan B!

Zelfvoorzienend leven is de beste vorm om weer vrijheid te crëeeren voor jezelf, je gezin en je tribe ( stam). Zelf zorg dragen voor onze basis behoefte, niet meer afhankelijk zijn van de grillen van de overheid. Weer zelf verantwoordelijk zijn voor je eigen gezondheid en niet klakkeloos alles voor lief aannemen. Meer vertrouwen hebben in natuurwetten. Meer samenwerken in zelfvoorzienendheid zodat je meer in je kracht staat. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor onze mooie planeet. Je kan alvast beginnen met de volgende stappen.

Stap 1 Zet die tv uit!

Stap 2 Koop niets meer wat niet noodzakelijk is

Stap 3 Crëeer een nieuwe valuta

Stap 4 Wordt zelfvoorzienend en ga of gridd wonen

Stap 5 Wordt zelfvoorzienend op gebied van gezondheid, educatie en kinderopvang

Stap 6 Crëeer je eigen ” kleine huis in the city” 🙏

Op het internet is ontzettend veel te lezen over off gridd leven. Van hoe zorg je zelf voor water, elektriciteit en energie, over composttoiletten, moestuinen en voedselbossen. Je leert weer om de natuur te vertrouwen door zelfvoorzienend te leven.

Dit is een heel leuk en inspirerend filmpje over een gezin die volledig off grid leeft midden in een grote stad in Amerika.

Begin gewoon stap voor stap mocht het iets te confronterend voor je zijn. Roei met de riemen die je hebt en laat je vooral niet ontmoedigen of gek maken of angst inboezemen door het negatieve nieuws in de media. Geloof in jezelf en in het herstellend vermogen van je lichaam. Werk aan een sterk immuunsysteem, want dat is het allerbelangrijkste wapen die je hebt tegen elke vorm van ziekte. De tijd is nu aangebroken dus pak de macht weer terug en ga in je kracht staan. Begin vandaag nog met je nieuwe leven!

Succes! 🍀

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *