Natuur

Rewilding, ofwel terug naar de natuur voor een krachtiger leven

Volgens mij hebben we allemaal wel eens stiekem gedroomd om meer vrijheid te hebben, jezelf loskoppelen van een kunstmatige omgeving en weer terug te gaan naar een leven in de natuur. Ik denk dat veel meer mensen de ratrace van vandaag de dag beu zijn, we verlangen weer naar een wilder leven, een leven waarin je vrij bent om meer op een natuurlijker manier te eten, slapen, bewegen, spelen en relaxen, een zuivere manier van leven. Ik ook en dus kwam ik vast niet per toeval dit boek tegen, ‘Rewilding’ het boek is geschreven door Bert Poffé en kiki Nardiz.

Het is een geweldig leuk boek waarin Bert en Kiki ons meenemen en ons een glimp van hun leven laten zien. Maar ook delen ze hun tips en tricks om het rewilding in de praktijk te brengen. Het is de bedoeling om de natuur meer dan als recreatie te bekijken. Het is best oké volgens de twee om te wandelen in het bos of naar mooie natuurparken te reizen, maar dan blijft het wel eerder passief. Als je gaat rewilden besef je dat er geen afstand is tussen natuur en jezelf. De natuur ben jij, je maakt er deel van uit, je staat er niet boven of naast, je staat er middenin.

Maar wat ik ook leuk vind aan het boek is, dat ze laten zien dat rewilding in een land als Nederland en in een moderne stad ook best mogelijk is. Een stukje verhaal uit het boek.- Wel zal het aardig wat moeite kosten in onze betonnen leefwereld, maar dat maakt het ook spannend en lonend. Want waarom niet de natuur ontdekken in je eigen achtertuin en dierensporen vinden in het stadspark. Misschien zouden we de tv maar eens links moeten laten liggen en met z’n allen genieten van de zelfgemaakte vuurplaats in je tuin, ook dat is rewilding.- Bert Poffé & Kiki Nardiz

Verder staan er lekkere natuurlijke gerechten in van geplukte eetbare planten en aromatische kruiden. En dat is natuurlijk ook helemaal mijn ding. Wel moet ik erbij zeggen dat dit geen vegan boek is, het is voornamelijk gericht hoe de jager verzamelaars hun eten bij elkaar sprokkelde. Er is ook een hoofdstuk met natuurlijk bewegen, iets wat van levensbelang is. Ik citeer een stukje uit het boek:

En ben jij nog aan het trainen? Zo;n vraag stel je aan je vrienden of familie, nooit aan een zebra of een wolf. Wij zijn de enige diersoort die aan sport doet. Een vos of een eekhoorn zal het niet in zijn hoofd halen om er in zijn ochtendwork-out eens stevig tegenaan te gaan. Ze verzamelen op een actieve manier eten en drinken en dartelen daarnaast speels en verkennend rond.

Charlie oefent hier alvast zijn rewilding skills

Al met al een heel leuk boek en ondanks dat we het allemaal best wel weten is het toch weleens goed om er weer aan herinnerd te worden dat je door wat natuurlijker te leven je in je kracht staat, een beetje verwilderen mag best. Een aanrader voor wie nog een kerst kado zoekt voor onder de boom.

Rewilding, herondek je natuurinstinct.

Ik heb in ieder geval weer lekker veel te lezen en ik hou daar echt heel erg van vooral als het buiten guur is. Dat is dan bepaald niet echt wild, maar wel lekker comfy, realistisch gezien zijn wij nu eenmaal ook gedomesticeerde mensen hihi. Verder heb ik nog een abonnement op een leuk lifestyle Magazine van mijn zoon en schoondochter voor mijn verjaardag gekregen V’GAN, een magazine met allerlei heerlijke Vegan gerechten, dus ik kan voorlopig mijn lol weer op.

En, lieve mensen mocht je nog Vegan gaan dineren , dan wens ik je smakelijk eten en een hele fijne avond 💜

One Comment

 • Danielle

  He hallo daar!🙃
  Wat een grote vriend heeft Charlie uitgezocht om te achter 🤣🤣🐾volgen

  Hopelijk gaat alles goed bij jullie en gaat Corona jullie deurtje voorbij!

  We genieten van de foto’s die oo je site voorbij komen.

  Groetjes vanuit papendrecht🐾

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *