Inspirerend Leven

De kou komt eraan!

Voor vele wordt het dit jaar een koude winter, en voor vele zal de kachel dit jaar niet heel vaak branden. Met een beetje weemoed denk ik terug aan de mooie winters toen de kinderen nog klein waren en thuis woonde. Het waren drukke tijden, maar ook hele gezellige en knusse tijden. We speelde spelletjes, dronken warme chocolade melk met slagroom en aten pepernoten vers van de bakker op de hoek. En wanneer de Sint aankwam in Nederland waren wij zeker als eerste van de partij. Maar nu, als je nu kijkt naar het vooruitzicht , de financiële zorgen die vele ouders zullen hebben, de kachel die niet meer lekker kan branden, een verplichte QR code om te bewijzen dat je gezond zou zijn om met de kinderen naar een sinterklaas optocht te mogen. De angst en schuldgevoelens die kinderen worden aangepraat om zich te laten vaccineren om de grootouders niet ziek te maken. Ik vindt het verschrikkelijk en kan er niet over uit dat er zo met kinderen om wordt gegaan. Het is zo’n groot verschil dan toen wij met onze kindjes het Sinterklaasfeest aan het vieren waren.

Ergens vindt ik het te gek voor woorden hoe er een tweedeling wordt gecreeërd in de maatschappij. Het doorduwen en verplichten van vaccinaties is werkelijk onvergeeflijk. En dan ook nog het opruien van gevaccineerde mensen om de niet gevaccineerde de schuld te geven voor het verspreiden van het virus is echt van de zotte. Het gaat veel te ver om mensen op die manier te dwingen.

Ik zie mensen om me heen die zich absoluut niet wilden laten vaccineren maar die zich gedwongen voelde om het toch te laten doen anders zouden zij hun baan, hun inkomen, hun huis kwijtraken. Dat is echt stuitend!

Het wordt een koude winter voor heel veel mensen, maar gelukkig kunnen mensen zich heel goed en snel aanpassen en gaat ook deze tijd weer voorbij, net als alles weer voorbij zal gaan. Want het leven gaat nu eenmaal door met of zonder virus en met of zonder dwingend kabinet. Ik hoop werkelijk vooral voor de kindjes dat het ondanks de zorgen van vele ouders er toch nog een leuke Sinterklaasfeest gevierd zal kunnen worden. En laat ik het blijven benoemen, vertrouw op je eigen immuunsysteem, want die heb je niet voor niets van moeder natuur gekregen, je hebt een intelligent zelf helend vermogen, vergeet dat niet! Verzorg jezelf goed vooral in deze donkere tijden. Haal je keukenkastjes leeg en gooi alle troep zoals alles in pakjes zakjes weg die je lichaam schade kunnen doen. En dan vul je je ijskast met echt eten wat uit de natuur komt en waar je wat aan hebt, zoals groente, -groente, -groente… en oh ja ook wat fruit ,noten en zaden en vooral veel liefde. En je weet het hé, de beste dokter staat in de keuken. Zo en nu eerst even een flinke teug van mijn zelf geperste groentesap💚

Liefs Yvonne✨

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *