James & Charlie

Hiking met Shelties

Goeiemorgen lieve mensen, laat ik eerst even een slok van mijn thee nemen voordat ik los barst over mijn nieuwe ideeën die ter plekke in mij opkomen. Elk jaar wanneer de winter maanden in aantocht zijn mijmer ik wat over de richting die ik uit wil gaan met mijn blog. Zo ook nu weer.

Misschien wist je het nog niet maar ik blog al heel wat jaartjes, zo ben ik begonnen in 2012 met een best goed lopende blog ‘Veganlife’, een blog die ging over een Veganistisch leefstijl. Op het hoogtepunt ben ik toen met Veganlife gestopt, omdat ik vond dat er teveel bloggers waren die over hetzelfde onderwerp gingen schrijven en eerlijk gezegd, na al die jaren was ik er zelf wel een beetje over uitgepraat. Ik ben trouwens al enige tijd geen veganist meer hoor, maar eet nu meer een 90% procent plantaardig met 10% dierlijke eiwit in mijn dieet. Mijn vegetarische leefstijl begon al heel wat jaartjes geleden in 2001 meen ik? Ik heb nog steeds een filmpje bewaard, die ik destijds in ik denk 2013 maakte met behulp van mijn jongste zoon Jesse, die het filmde en editte. Hieronder te bekijken.

Maar om niet te ver af te dwalen, na enige jaren geschreven en video’s te hebben gemaakt voor ‘Veganlife’, ben ik mijn bloggers naam gaan veranderen in Nature & Food, de blog die ik nu onderhoud. Ook maak ik nu geen filmpjes meer, maar wie weet, is dat voor de toekomst ook nog een mogelijkheid. Aan het eind van elk jaar kijk ik dus naar het resultaat van de website en of ik het nog leuk vind om hier mee door te gaan. Ook nu dus, niks nieuws onder de zon!

Nou wil je natuurlijk wel weten wat mijn plannen zijn omtrent Nature & Food. Ha… ik zelf eigenlijk ook ,welnu lieve mensen ik ben er nog niet helemaal over uit, maar ‘Hiking met shelties’ blijft toch wel rond cirkelen in mijn hoofd maar ik heb nog een dikke 2 maanden om erover na te denken. Maar ik kan je wel alvast een tipje van de sluier oplichten, want ik denk er toch sterk over na om de content te gaan veranderen. En zo bedacht ik me om me wat meer te gaan focussen op het wandelen in de natuur met de honden, want dat is toch wat wij het liefst doen. Vandaar ook de leuke titel ‘Hiking met Shelties’!

Maar goed laten we nog niet op de zaken vooruit lopen, het zijn natuurlijk nog gedachten spinsels. Zo nu eerst nog even een slok thee voordat het koud wordt. En… het is nu half acht in de ochtend, dus het word nu wel tijd dat ik me uit voeten maak en een goed ontbijt klaar maak, want het versloffen van mijn gezond kan ik me niet veroorloven. Ik ga nu even aan de slag met mijn oude vertrouwde blender en maak voor mezelf een lekkere ontbijt bananen smoothie…cheers! Mocht je plotseling ook trek hebben gekregen in een lekker ontbijt dan heb ik het recept alvast voor je klaargezet!

Bananen Smoothie recept:

 • 1 Banaan
 • 1 mandarijn
 • 1 el havermout
 • 1 flinke theelepel pindakaas met grove nootjes

Lieve mensen, zorg goed voor jezelf deze winter en kijk maar niet teveel naar het nieuws, want dat brengt alleen maar veel stress en dat is voor niemand goed. Geniet van het moment en ook al zijn de dagen nu een stuk donkerder en kouder en kunnen we de kachel niet meer zo hoog opstoken als we gewend waren, brand gewoon wat meer kaarsjes in huis voor een knus gevoel en gooi een lekkere dikke deken over de bank. Investeer in een paar lekkere dikke sokken, roep je honden op de bank, zodat ze warm tegen je aan kunnen liggen, haal een goed boek uit de bibliotheek en bak zelf die appeltaart of haverkoekjes voor een hoog knusheid gehalte. Maak zelf van je leven een feestje, want een ander doet het niet voor je.

Heel veel liefs Yvonne 💕

2 Comments

 • Dami

  Wij willen jullie en Charlie een fijne verjaardag wensen. Lieve Charlie gefeliciflapstaart met je tweede verjaardag jongen. Dat je nog maar veel nieuwe jaren erbij mag krijgen💋❤️

  Dikke kus van je mama Theddie, je zusje Shelby en je baby zus Yvi.

  • Yvonne Hijnen

   Dank je wel voor de lieve felicitaties 💕✨, en natuurlijk jullie ook gefeliciteerd met zusje Shelby en baby zusje Yvi! Dikke knuffels voor alle Shelty dames maar vooral voor mamma Theddie en zusje Shelby ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *