Inspirerend Leven

Het leven van een introvert

Ik kreeg deze prachtige foto opgestuurd van mijn zoon Mike, die op het moment van schrijven voor zijn werk in Denemarken zit. Deze prachtige lucht met al zijn sterren laat ons zien hoe oneindig mooi en groot het heelal wel niet is.

Foto Mike Berkhof

We kunnen zoveel leren van de natuur, maar ook over jezelf kan je veel leren vooral, als je alleen bent, je bent dan op jezelf aangewezen en daar kan je heel veel wijsheid door krijgen. Ik ben van nature een introvert en ben graag alleen en het gelukkigst als ik in een rustige omgeving ben, want veel mensen om me heen dat maakt mij onrustig. Als kind al had ik liever veel dieren en natuur om me heen en wat minder mensen en hectiek. Ik kon uren kijken naar vogels in de natuur, het gedrag van dieren vind ik enorm interessant. Het gekke is, dat ik me daar altijd tot de dag van vandaag voor hebt verontschuldigt.

Het feit dat ik niet graag een drukke kamer vol mensen inloop, daar heb ik altijd een soort excuus voor gezocht, alsof ik dat niet zo mocht voelen en me meer moest aanpassen aan wat gangbaar is. Maar dan zette ik een masker op en was ik mezelf niet meer. De tekening hieronder die ik tien jaar geleden eens tekende kwam ik laatst tegen op mijn computer en dat zette mij eigenlijk weer aan het denken.

Nu ik een stuk ouder ben en meer levenservaring heb, hoef ik eigenlijk niet meer zonodig bij de grote groep te horen met massa’s vrienden ik ben nu eenmaal een eenling en daar voel ik me goed bij, dus waarom zou ik dat willen of moeten veranderen? Ik ben bezig met een paradigma verschuiving, dat zijn een verzameling gewoontes die je leven leiden bij elke stap die je zet. Het zijn onbewuste overtuigingen en beïnvloeden je manier hoe je praat, hoe je eet, hoe je leeft. Ze bepalen je gewoontes, je succes, je falen. Het grootste gedeelte van je paradigma’s komen niet voort uit jezelf maar zijn de erfenis van andermans gewoontes, meningen en ideeën, ze hebben zich in jouw onderbewustzijn genesteld en zijn een bepalende factor in jouw leven. De bedoeling is dat je je paradigma verandert ofwel een gewoonte die ik mijzelf jarenlang hebt aangepraat of wat er door televisie, scholen, familie of andere mensen jarenlang is ingefluisterd. Niet heel makkelijk om te doen, maar wel een uitdaging. Misschien een idee voor meer mensen om niet te blijven hangen in de jarenlange gewoontes die je onbewust blijf herhalen en je leven er niet beter en makkelijker door maakt.

Ik heb 2 allerliefste vriendinnen, die ik al vanaf mijn jeugd ken en daar heb ik het ontzettend leuk en gezellig mee. We komen eens in de zoveel tijd bij elkaar op de koffie of thee, gaan wel eens een wijntje drinken op een terras en hebben de grootste lol wanneer we eens in de zoveel tijd Amsterdam/ Rotterdam onveilig maken. En de rest van het jaar ben ik graag op mezelf met mijn man, kinderen, kleinkind en de honden en kan je me het allermeest vinden in de natuur. Ik struin door bossen over heide en loop de hele Hollandse kust af. Maar ook bezoeken we vaak oude kleine dorpjes en soms een fantasie festival of een rommelmarkt. Het leven moet geleefd worden en ieder doet dat op zijn eigen manier. Ik probeer niet constant het verschrikkelijke nieuws te volgen, want als je dat ga doen dan brengen ze je in een hele andere meestal negatieve dimensie, dan wordt je bijvoorbaat al voor je er zelf erg in hebt in een depressie gestort en je zou moeten leven volgens de norm die de maatschappij je oplegt. Ik pas daarvoor, want voor mij is de wereld het allermooist wanneer er gestrooid wordt met veel sterrenstof 🧚‍♀️, veel sprookjes 🧞‍♂️ en magie 💫. en wie weet leef ik wel in een droom wereld, maar dat is dan wel mijn droomwereld ❤️✨Lieve mensen leef je eigen authentieke droomwereld, want daar zijn we tenslotte voor op deze mooie planeet gezet .🌎✨ Verander je paradigma en je verandert de wereld in positieve zin. Blijf niet geloven in oude gewoontes die nooit gewerkt hebben!

We kunnen een probleem niet op lossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt ‘

Albert einstein

Liefs Yvonne 💕

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *