Inspirerend Leven

Zand, zeep en soda

Vroeger was alles beter…oké, oké dat is misschien wat overdreven, maar soms, heel soms heb ik weleens heimwee naar de eenvoud van toen.

Het leven was toen nog zo lekker kneuterig en alles leek zo simpel, misschien omdat ik toen een stuk jonger was en alles ook simpel was hihi… dat kan natuurlijk ook.

Maar goed je kan niet ontkennen dat we nu in een hectische periode zitten, niet dat ik me er erg druk om maakt hoor, daar voel ik niet zo de behoefte toe, ik leef toch wel gewoon mijn leven. Maar een mens wil weleens terug kijken, al is het maar even een glimp.

Tijdens mijn wandelingen gaan mijn gedachten weleens terug naar een eenvoudig leven en wanneer je dan bij een kampvuur zit dan komen vaak de sterke verhalen, dat zijn dan ook de momenten waarin ik besef dat dit het simpele leven is waar ik eigenlijk naar verlang en waar wij allemaal als mens recht op hebben. Ik ben een natuur mens en je kan me niet blijer maken dan met een leven die het liefst zo dicht mogelijk bij de natuur staat. Ik ben ook gek op de seizoenen, het heeft allemaal zijn charme. En nee niet ik zit bij dit kampvuur, maar mijn oudste zoon Mike stuurde me enkele dagen geleden deze foto vanuit Denemarken waar hij momenteel voor zijn werk zit en genoot van een rustige avond genietend van dit kampvuur. Het gaf me weer even dat gevoel van eenvoud het simpele leven van vroeger…

Foto: Mike Berkhof

En voor wie het veranderen van het seizoen nog niet was opgevallen, het is herfst! 🍁 Heel langzaam worden de nachten weer langer. De intense hitte van de zomer is voorbij. De mooie grote statige kastanjebomen naast ons huis laten hun oranje goudgele bladeren alweer los, en zij dwarrelen zoals elk jaar als elfjes door de lucht. Ik heb zelfs hier en daar al een paar kastanjes gespot. Ik kan niet wachten om dalijk met mijn kleinzoon Zane, wanneer hij oud genoeg is kastanjes te gaan zoeken en hem mooie, spannende verhalen te vertellen over de kabouters en andere mooie natuurwezens, die in en rondom de statige kastanje bomen leven.

Een mooie quote van Walt Disney ‘ Never forget! You can design, create and build the most wonderfull place in the world. But it takes people to make the dream reality.’

Herfst, wat een heerlijke tijd is dat toch, voor mij een teken om het huis weer om te toveren in een knusse plek met warme kleden op de bank, kaarsjes die her en der een eigen plek krijgen en niet te vergeten om de appels en kaneel op het briefje te schrijven voor als ik straks de boodschappen ga doen. Het is bijna weekend en een paar zelfgebakken appelflappen uit de oven luid wat mij betreft het herfstseizoen in.

Morgen trotseren we weer en wind en gaan we gezellig met mijn jongste zoon Jesse , die samen met zijn vriendin Tara in Den Haag woont, een fikse strandwandeling maken, de honden gaan uiteraard ook mee. Dat wordt een heerlijk weekend met een ochtendwandeling, lekker ontbijten op een terras met uitzicht op zee en later op de dag heerlijk niks doen en Netflix kijken, momenteel zit ik helemaal in de down Town Abbey series. En natuurlijk ga ik weer een stukje verder werken in mijn vegetarische kookboek, een art journaal, ik hoef mij niet te vervelen kan ik je vertellen. Wat zijn jou plannen in deze eerste echte herfst weekend van het seizoen?

Liefs Yvon 🍁

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *