Inspirerend Leven

Magische natuurwetten

Jullie kennen vast allemaal wel de wet van de zwaartekracht. Daar zal niemand aan twijfelen, want we leven in een universum dat geregeerd wordt door wetten zoals de wet van de zwaartekracht. Als je over een balk loopt dan kun je vallen ongeacht of je een goed of slecht mens bent.

Welnu, er bestaat namelijk nog zo’n wet en die noemen we de wet van de aantrekkingskracht dat is ook een natuurwet en hij is even onpartijdig of onpersoonlijk als de wet van de zwaartekracht.

Waarom dit verhaal over de natuurwetten?

Nou allereerst goedemorgen iedereen, het is nog erg vroeg kwart voor zes in de ochtend om precies te zijn en ik heb mezelf net een kop verse gember thee ingeschonken. Zoals jullie misschien wel gezien hebben, schilder ik graag universum schilderijen, en niet zonder reden, ik vindt het universum dan ook een magische ruimte met al zijn sterren en planeten.

Gisteren was ik aan de dagelijkse wandeling met de shelties, gewoon in mijn eigen buurtje en dan dwalen je gedachten nogal eens af naar het verleden, heden, toekomst of naar van alles wat je niet wilt in je leven en wat je anders of beter wilt doen, nou ja je kent het wel 101 gedachten vliegen meestal voorbij.

Het leven lijkt de laatste jaren steeds ingewikkelder te worden en er gebeuren dan ook veel dingen om ons heen, waar we meestal geen grip op hebben. Tenminste, als je het nieuws moet geloven zijn we praktisch kansloos in deze wereld, dat is dus wat we denken , maar is dat eigenlijk wel zo, of laten we ons dat aanpraten. Zijn we vaak echt zo machteloos zoals we ons weleens voelen of kunnen we veel meer bereiken alleen weten we nog niet hoe. Veel mensen horen we klagen ( ik ook hoor 🙈), we demonstreren, we praten over in wat een slechte wereld we wel niet leven, maar ondertussen blijven we in diezelfde ratrace zitten, alsof we een soort zombies zijn, die verder toch niets kunnen doen tegen de machtige overheden. Ook zie je dat mensen zich steeds ongelukkiger gaan voelen, ze worden ziek van stress en slikken daardoor veel medicijnen waardoor ze zich nog slechter gaan voelen. Waar komt dat toch vandaan. Het lijkt haast wel of we de macht verliezen over het eigen zijn. Misschien zijn er krachten aan het werk die wij niet zien of nog niet doorhebben? Maar hoe zou het nu zijn als we ons krachtiger zouden kunnen maken door onze gedachten en gevoelens in positieve zin te veranderen, let wel: alleen jij zelf kan je gedachten en gevoelens veranderen. Bijvoorbeeld door minder naar het slechte nieuws te luisteren en kijken op tv of je iphone over wat er allemaal gebeurt in de wereld, je zou dan in plaats van je maar alles aan te trekken van wat er gaande is op de planeet, je gedachten kunnen richten op de mooie dingen die je zou kunnen doen en dan jezelf gelukkiger kunnen gaan maken door de wereld anders te gaan bekijken. Het woord je alles aantrekken als een magneet zegt eigenlijk al genoeg, vind je niet? Is het misschien niet verstandiger als wij mensen op deze wereld een collectieve omslag maken door allemaal anders te gaan denken. Zoals verander de wereld en begin bij jezelf? Ik ben de laatste tijd nogal geïnteresseerd in kwantumfysici en de wet van de scheppingskracht zoals de aantrekkingskracht.

Dit is een stukje uit de brief die Albert Einstein schreef aan zijn dochter over de krachtigste energie in het universum’Liefde’.

Een brief van Einstein aan zijn dochter: Liefde is de kern van het leven. … Liefde is een licht dat een ieder verlicht die liefde geeft of ontvangt. Liefde is zwaartekracht, want het creëert aantrekkingskracht tussen mensen.

Wat is eigenlijk de wet van de aantrekkingskracht?

De wet reageert op jou gedachten, ongeacht wat die zijn. Het makkelijkst om dat voor te stellen is om jezelf te zien als een magneet, want zoals je weet magneten trekken elkaar aan. Jij bent dus de krachtigste magneet van het universum en je wekt deze ongelofelijke magnetische kracht op door middel van je gedachten.

Je huidige leven is dus een weerslag van je eerdere gedachten. Begin je het nu een beetje te snappen en in wat voor een wereld we leven? Eigenlijk is het een oppermachtige wet, want je gedachten worden dingen!

Wat veel mensen dus niet snappen is dat een gedachte een frequentie heeft We kunnen dus een gedachte meten. Gedachten zenden een bijzonder magnetisch signaal uit dat het equivalent ervan naar je toe trekt!

Het gaat dus zo! Gedachten zijn magnetisch, en gedachten hebben een frequentie. Wanneer je denkt, worden die gedachten uitgezonden in het universum en trekken op magnetische wijze alle soortgelijke dingen op dezelfde frequentie aan. Al het uitgezondene keert terug naar de bron. En die bron ben jij.

En wat is nu het probleem in de wereld ?

Het probleem is dit: de meeste mensen denken aan wat ze niet willen, en de wet luistert naar je gedachten, naar je woorden en naar je gevoel. Verander je frequentie en je gevoel in naar wat je wel wilt, luister naar je gedachten en naar de woorden die je zegt. De wet van de aantrekkingskracht bekommert zich niet om wat jij goed of slecht vindt; hij reageert op je gedachten. Dus als jij je ergens vreselijk rot over voelt , bevestigd je dat voor jezelf en krijg je er alleen maar meer van.

De wet van de aantrekkingskracht is een natuurwet. Hij is onpersoonlijk en ziet geen goede of slechte dingen. Hij ontvangt je gedachte en spiegelt die terug als levens ervaring.

De wet van de aantrekkingskracht is de scheppingswet. Volgens kwantumfysici is het hele universum uit denken onstaan. Jij creëert jou leven door je gedachten en de aantrekkingswet evenals ieder ander mens.

Je hele leven is dus een manifestatie van je gedachten, vindt je dat niet wonderlijk?

Mediteren is daarom ook zo ontzettend belangrijk, het brengt je geest tot rust, je krijgt daarmee ook meer controle over je gedachten en daarmee ook nieuwe energie.En het hoeft helemaal niet lang te duren ,want slechts drie tot tien minuten is al ongelooflijk effectief.

Onthoud dit: Met wat we denken of voelen creëer je je leven. Zo zal het altijd zijn.

Je hebt het vermogen alles te veranderen, want jij bent degene die je gedachten kiest en jij bent degene die je gevoelens ervaart.

‘Je creëert je eigen universum op je levensweg’.

En mocht je je afvragen hoe weet zij dit, dan moet ik je verwijzen naar het boek ‘The Secret’ want daar heb ik enkele stukjes tekst in verwerkt die ik uit het prachtige boek heb gehaald. Ik raad een ieder dan ook aan om dit boek beslist eens te lezen.

The secret het grote geheim van het universum, geschreven door Rhonda Byrne.

Er bestaat een eeuwenoud geheim: the Secret.Het werd gezocht, gevonden en weer verloren, het is gestolen en voor veel geld doorverkocht. Tot nu toe was kennis van dit geheim voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden Plato, Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie en Einstein kenden The Secret, net als andere succesvolle uitvinders, denkers en ondernemers uit de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval…

Daarom zal ik mij laten leiden door wat ik wel wil, en niet door wat ik niet wil, want dat is nu eenmaal een universele natuurwet, het is de wet van de aantrekkingskracht!

Dan denk ik aan Aladdin en zijn lamp. Aladdin pakt de lamp op en wrijft erover, waarna de geest verschijnt. De geest zegt altijd maar één ding:

Uw wens is mijn bevel!

Liefs Yvonne 🧞‍♂️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *