James & Charlie

Nieuwe wegen bewandelen met nature & food

Hallo lieve mensen, zoals je misschien wel gemerkt zult hebben, ben ik een tijdje afwezig geweest en duurde het even eer ik een nieuw blog artikel had geschreven. De reden…mijn laptop had het begeven en moest voor reparatie enkele weken naar de reparateur.

Maar goed hij is weer helemaal gemaakt en up to date dus joepie 🙌…ik ben er weer!

In die tussentijd heb ik natuurlijk niet stilgezeten en gingen onze wandelingen gewoon door met de shelties. Vandaag waren we een wandeling gaan maken met de boy’s door bos en duin in Wassenaar. Werkelijk waar een pareltje met een prachtig strand als eindpunt, waar zelfs in de zomer de honden mochten komen. Gelukkig hadden we het weer mee en scheen er een stralende zon.

Bomen klimmen is niet alleen voor kinderen 🙈 haha

Door dat ik een tijdje niets met het blog gedaan had, ben ik een beetje gaan nadenken over de toekomst van het blog en of ik op deze manier verder wilde gaan, omdat ik er voor mezelf niet zo heel veel voldoening meer uit haal. Ik ben zelfs aan het nadenken of ik misschien de naam zou moeten veranderen en over andere onderwerpen zou moeten gaan schrijven, in plaats van over de natuur en wandelen vooral omdat ik ook aan mezelf merk dat ik de laatste tijd erg weinig schrijf over bijvoorbeeld voeding, en daar zou de blog eigenlijk ook over moeten gaan. Maar goed, nadenken over het verloop van de blog kan eens in de zoveel tijd natuurlijk nooit geen kwaad.

Je vraagt je misschien af waar ik dan met nature & food naar toe wil? Tja…ik ben de laatste tijd veel bezig met tekenen, kruiden, consuminderen en klimaat, dus genoeg om over na te denken.

Altijd even bomen begroeten

Ik wil dan ook afsluiten met een mooi kruid Oregano, het pizza kruid bij uitstek en een krachtig virus bestrijder, die super is voor je immuunsysteem.

Ja echt, je leest het goed het lekkere kruid wat gebruikt wordt voor je geliefde pizza is zo gezond als wat en helpt je bij allerlei kwalen.

Oregano als medicijn? Yep, oregano die je gebruikt in bijna al je pasta gerechten is zo gezond, het kruid kan je zelfs gebruiken bij infecties, griep en verkoudheid.

Oregano is rijk aan vitamine E en C

De geneeskrachtige werking van oregano schuilt vooral in de etherische olie uit de blaadjes en stengel van de plant, er zit carvacrol en tymol in, stoffen die werken tegen schimmels, bacteriën en virussen.

5 tips om Oregano als medicijn te gebruiken.

 • Je kan het kruid in je maaltijden gebruiken als ondersteuning van het immuunsysteem.
 • Je kan verdunde etherische oregano olie gebruiken op stijve spieren en pijnlijke gewrichten als een natuurlijke pijnstiller.
 • Oregano heeft een gunstig effect op het cholesterol en hart en vaten.
 • De looi-en bitter stoffen in het kruid helpen bij het stimuleren van de maag en darmsappen. thee op basis van Oregano kruiden helpen bij een opgeblazen gevoel, misselijkheid en gebrek aan eetlust.
 • Tegen keelpijn: los 2 druppels oregano- olie op in een glas water en gorgel hiermee zo verminder je de hoestprikkel en kan het slijm beter afgevoerd worden.
 • Waarschuwing:… gebruik geen Etherische oregano-olie tijdens de zwangerschap!

Fijn weekend!

Liefs Yvonne❤️

2 Comments

 • Daniëlle

  Wat fijn om weer ene bericht te zien van je.
  Zonder laptop 👩🏽‍💻 is een ramp🤣🤣🤣
  Gelukkig ben je weer in the air.
  En kunnen we Charlie toch nog zien. Wat ziet hij er mooi zwart uit zeg🥰
  Hopelijk alles goed met jullei, dikke kroelmvan onze dames. Inmiddels is er hier ook een nieuw meisje bij.

 • Yvonne Hijnen

  Nou dat was inderdaad niet fijn zonder m’n laptop hihi, en wat leuk dat er weer een nieuw sheltie dametje bij de roedel is komen wonen. Nou met de boy’s gaat het ook super hoor, we zijn zo ontzettend blij met die twee doerakkies, ze maken ons constant aan het lachen omdat het twee clowns bij elkaar zijn haha 🙈 🐕🐕 Dikke knuffel van Charlie & James 🐾🐾

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *