Inspirerend Leven

Een goed werkend immuunsysteem is de sleutel voor een gezond leven

Goeiemorgen lieve mensen, het wordt vandaag een hele mooie dag en ik geniet elke minuut van het leven. Dat is een hele positieve mindset om je ochtend mee te starten want laat ik beginnen met stress! Als het om het ondermijnen van je immuunsysteem gaat is stress iets wat je ten aller tijden zou moeten vermijden. En ik weet het dat is iets wat vandaag de dag nog niet zo eenvoudig is.

Er zijn manieren van stress waar je niet onderuit komt en eigenlijk niet zoveel aan kan doen, zoals sommige hele moeilijke levens situaties die op je pad komen en waar je mee moet dealen daar valt weinig aan te doen. Maar… ik heb het hier dan ook om de stress die je zelf kan opzoeken. Daar zou ik toch eens naar gaan kijken of je dat niet kunt veranderen door anders te gaan leven bijvoorbeeld, jezelf constant kwaad maken over wat er in de wereld gebeurt heeft gewoon erg weinig zin maar het levert je wel nodige stress op.

Het is dan vaak ook het hele pakket zoals je voeding, beweging en je gedachten. Dat noemen we dus holistisch. Virussen krijgen dan minder kans om het immuunsysteem te ondermijnen. Iedereen draagt bacteriën, virussen en schimmels bij zich, ze kunnen je eraan herinneren wanneer je je een tijdje hebt misdragen. Slapende virussen kunnen bijvoorbeeld opspelen wanneer ons immuunsysteem even niet zo goed oplet. Meestal door stress ,slechte voeding of een onderliggende ziekte. Of wanneer je te veel suiker eet en de slechte bacteriën de overhand krijgen. Maar ook een overspannen immuunsysteem die zichzelf aanvalt zoals verschillende auto immuunsystemen dat doen kan veroorzaakt worden door virussen of bacteriën. Ze krijgen hoe dan ook de overhand en ontregelen je hele systeem met alle ellendige gevolgen van dien. De gevolgen van een leven in onze moderne wereld eist zijn tol.

Maar virussen en bacteriën zijn niet de slechteriken, ze herinneren je er alleen maar aan dat je beter voor jezelf en je immuunsysteem moet zorgen. Het immuunsysteem is je leger en als je die verwaarloost kan elke vijand zich een weg naar binnen wanen en de boel flink op z’n kop zetten. Laat dat niet gebeuren, neem het heft in eigen hand en bouw je immuunsysteem oftewel je leger weer op met de juiste middelen zoals goede voeding zoals je die in de natuur vind , ga lekker veel bewegen en probeer positieve gedachten te hebben. Niemand kan beter voor je zorgen als jijzelf!

Maar hoe begin ik goed voor mezelf te zorgen? Wel door de dingen te doen die belangrijk voor je zijn of de dingen te doen waar je blij van wordt, bij ons is dat de natuur intrekken. Daarnaast is het belangrijk om je fysiek goed te voelen en dat kan je doen door biologische voeding en tot slot laat wandelen een dagelijks ritueel worden. bij ons geen punt, we lopen wat af met onze boy’s🐕 🐕

Gisteren zijn we naar Campers wezen kijken, want zoals je in mijn vorige blog kon lezen zijn wij op zoek naar een kampeerbus. En tot die conclusie zijn we dan ook gekomen, dat het ook echt een camperbus zal worden, die vinden we beide het leukst. We twijfelen er nog over of we hem kant en klaar willen kopen of dat Rene er zelf een wil ombouwen naar kampeerbus. Kant en klaar kopen daar zit natuurlijk een prijskaartje aan en Rene heeft de skills om het zelf te kunnen doen en dan helemaal naar eigen smaak is natuurlijk wel te gek. Het enige waar we over twijfelen of er niet teveel tijd in gaat zitten. We denken er nog over na, we hebben geen haast, want we hebben volgend jaar mei in ons hoofd dat hij er uiterlijk moet zijn.

Dit zou zo ongeveer de bus zijn die we zoeken. In het kader van meer erop uit trekken zou een kampeerbus ideaal zijn voor ons.

Daarnaast zou ik eens flink gaan kijken naar de voeding, want dat blijft een zoektocht voor veel mensen die met gezondheid problemen kampen. Ze weten niet meer wat gezond is, de supermarkt ligt vol rommel en door veel verschillende informatie raken veel mensen het overzicht kwijt. Het beste waar je aan kan denken is dan aan wholefood plant based en dat wil zeggen, voedsel dat zo dicht mogelijk bij de natuur staat zoals groente, fruit noten en zaden. En drink voldoende water!

En als laatst beweeg, beweeg, beweeg…en dat hoeft niet perse naar een sportschool gaan, je kan gewoon gaan wandelen of je huis flink poetsen is ook bewegen. Als je maar beweeg, dat is de bedoeling..rust roest!

Om je flink te wapenen tegen ziekten en je immunsysteem te boosten heb je zelf in de hand, niet de dokter, niet de pharmaceut maar jijzelf… een wonderpil of wondervaccinatie bestaat niet, dus hup aan de slag!!!

En lieve mensen, vergeet daarnaast niet gewoon te genieten van de kleine dingen , want dat is de essentie van het leven🙏 🌿 🌎 ✨

Liefs Yvon ❤️

2 Comments

  • Frank Hulsbosch

    Wat leuk om te zien dat jullie op zoek zijn naar een camper, dat zullen James en Charlie wel heel erg leuk vinden. Dan kunnen ze nog veel meer gaan wandelen en genieten van de natuur in Nederland en daarbuiten 👍

    • Yvonne Hijnen

      Dank je wel voor je reactie, en ik denk dat James & Charlie het inderdaad geweldig zullen vinden en wij natuurlijk ook. Omdat we zelf geen tuin hebben. moeten we het van dit soort uitjes hebben en leek ons een camper toch de beste optie 🤗

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *