Voeding

Een weekje leven op Raw Food

Terwijl ik naar mijn ijskast loop zie ik in mijn ooghoek de aloē vera tak op mijn keukentafel liggen, oh ja ik bedenk me opeens dat ik die laatst nog bij de Eko Plaza gekocht hebt om er een smoothie mee te maken super gezond. Hmmm…met welk fruit en groente zou ik die eens gaan maken. Ik keek in de ijskast en zag daar allerlei soorten groente liggen die ook nog opgegeten moesten worden. Dus toen bedacht ik, het wordt wel weer eens tijd voor een Rawfood weekje, even lekker detoxen en mijn lever een oppepper geven en tegelijker tijd maak ik mijn ijskast leeg, alles in het kader van foodwaste, verspilling is zonde en ik doe mijn lichaam er een groot plezier mee.

Daarnaast leek het me ook wel een leuk idee om er gelijk een artikel over te schrijven, hoe het me bevalt en hoe ik het beleef.

Maar goed detoxen doe je natuurlijk niet alleen met je voeding, je neemt ook je mentale gezondheid onder de loep, het is dus ook belangrijk om de stilte op te zoeken. Nu is dat voor mij geen probleem, want ik hou van stilte en wandel meestal elke dag een heel stuk met mijn honden. Ik geniet het meest als ik vroeg in de ochtend erop uit trek wanneer veel mensen nog lekker liggen te slapen. Noem het een wandel meditatie. Het is een manier om je intuïtie te ontwikkelen. We leven in een bijzondere tijd met best veel tweedeling in de maatschappij en vaak als we ons uitspreken, hebben we onbewust nog steeds last van dat beeld van uitsluiting of verbanning-brandstapel-angst noem ik dat. We maken onszelf klein en houden onze vrouwelijke wijsheid en intuïtieve stem bescheiden. Terwijl ik een kop kruidenthee in een mooie blauwe porseleinen mok schenk bedenk ik , de mooiste schatten vindt je in jezelf, dus zoek zo nu en dan de stilte eens op.

Maar goed, in het kader van holisme kan beweging natuurlijk ook niet uitblijven, dus dat wordt ook veel wandelen en sporten. Het wordt dus een drukke intensieve week voor mij.

Morgen ga ik de belangrijkste boodschappen doen, tenminste de boodschappen die ik ik nog niet hebt, want in mijn ijskast lig nog behoorlijk wat rest groente. Maar om mijn lever schoon te maken zijn bittere groente in ieder geval een heel goede keuze dus hieronder heb ik een lijstje van wat de belangrijke groentes zijn om de lever te ondersteunen.

Welke voeding werkt positief voor de lever?

Om het lichaam zo gezond mogelijk te houden, uiteraard zeker bij elke kwaal of ziekte, is de werking van de lever cruciaal. De lever vraagt 25% van onze energie. Als we (te) veel van de lever vragen, treedt vermoeidheid op en gaat de kwaliteit van onze gezondheid achteruit.

Voeding die de lever ondersteunen zijn bitter smakende voedingsmiddelen

  • Grapefruit
  • Witlof
  • Artisjok
  • Radijs
  • Bittere groene bladgroenten ( vooral andijvie, rucola, waterkers, paardebloemblad)
  • Prei
  • Ui
  • Knoflook
  • Bieslook

Maar goed voor nu eerst onze wandeling van 13 kilometer afmaken die wij in Utrecht in het dorpje Haarzuilen maakte en voor vanavond koken we eerst nog een heerlijke vega roti, want de kinderen en mijn lieve kleinzoon Zane komt op visite.🤗

Wordt vervolgd…

Veel liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *