Natuur

Een gezonde wereld

Soms, als ik om me heen kijk en zie wat een puinhoop wij mensen overal van maken, kan ik wel eens mijn motivatie verliezen om positief te blijven dat de aarde weer een mooie gezonde groene planeet zal worden.

Dit is de Wilhelmina haven in Schiedam, hier is pas een nieuw getijden park aangelegd.Op het slib ontstaat natuur die verder nergens in Europa te zien is. En je mag er wandelen, maar wel met je hond aangelijnd in verband met de vogels. Maar mensen, wat een troep en plastic daar allemaal weer ligt, om je dood te schamen. Hoe krijgen we het voor elkaar om zo respectloos om te gaan met de natuur. En juist nu zouden we toch beter moeten weten, want alles staat met elkaar in verbinding, ook onze gezondheid.

De gezondheid van de planeet en de gezondheid van mensen zijn één. Het recht op gezondheid kan alleen worden gerealiseerd als het recht op goede voeding wordt erkend, gerespecteerd en gerealiseerd. Door goede voeding is het mogelijk om een ​​goede gezondheid te creëren. Hiervoor moeten we onze voedselsystemen transformeren. Deze taak is cruciaal.

Maar dit kan niet zonder een gezonde planeet en als je zo eens om je heen kijkt, dan zouden we ons moeten schamen dat het allemaal zover moet komen. Het plastic ligt werkelijk overal waar je maar kijkt. Je vraagt je dan wel af, willen we echt wel weer gezond worden…ik betwijfel het!

Liefs Yvonne 🌎

2 Comments

  • izerina

    Zoveel mensen voelen zich helaas niet meer verbonden met alles,wat leeft,inclusief de natuur. Voortaan maar een zakje meenemen en wat opruimen? Soms doe ik dat

    • Yvonne Hijnen

      Het is zo jammer dat sommige mensen de connectie niet maken, het is in ons aller belang dat het goed gaat met de natuur. En inderdaad nemen ook mijn man en ik regelmatig een zakje mee op onze wandelingen. Dank je wel voor je reactie izerina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *