Schilderijen

Mother Earth

Ik had beloofd het eind resultaat van het schilderij ‘Mother Earth’ te laten zien. 🌎

Met alles wat er in de wereld gaande is, ( en dat is nogal wat, want ook ik merk aan den lijve dat er de laatste tijd een behoorlijke tweedeling is in de maatschappij ) , had ik het gevoel dat de spreekwoordelijke geest uit de fles is en die ga je er niet meer in terug krijgen. Door het schilderen van dit schilderij werd ik gedwongen om na te denken over mijn eigen voetafdruk op deze wereld. Het op gif gebaseerde industriële en monocultuur paradigma van het verbouwen van voedsel is verantwoordelijk voor de vernietiging van de biodiversiteit, het uitsterven van soorten en stimuleert de klimaatverandering. Het leven, de samenleving en de democratie worden bedreigd. De planeet en onze levens worden vernietigd door de brute kracht die misleidend de economie wordt genoemd. De economie is net als ecologie afgeleid van ‘oikos’, ons huis, de aarde. Een economie die ons huis verwoest, is niet langer economie. 

Het is een oorlog tegen de planeet, de mensen en onze toekomst.Om het leven op aarde te beschermen, zijn ecologische, lokale landbouw en biologische landbouw een noodzaak. Deze overgang vormt de kern van de beweging van Poison Free Food and Farming.

Bijen, vlinders, kevers en andere insecten verdwijnen in wat een “insectageddon” wordt genoemd. Pesticiden en chemische gifstoffen, die voor het eerst werden gebruikt om mensen in concentratiekampen te doden, zijn vervolgens in de industriële landbouw gebruikt voor “oorlog tegen insecten”. Het doden van insecten is hun doel. Het leven op aarde beschermen is van cruciaal belang.

De epidemie van chronische ziekten is ook het gevolg van de verspreiding van gifstoffen in onze voedselsystemen.

Door eerst vrede te sluiten met de aarde, kunnen we vrede onder de mensen creëren. Door de rechten van Moeder Aarde te erkennen, kunnen we de rechten van mensen beter verdedigen. Samen met onze creativiteit en de vrijgevigheid van de aarde zullen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en ons planetaire bewustzijn uitbreiden dat we één Aardse Familie zijn, met één gemeenschappelijk huis.

Met dit schilderij hoop ik dan ook dat mensen geraakt zullen worden en dat we allemaal veel bewuster leren omgaan met deze uitzonderlijk mooie planeet, ook voor de generaties na ons.

There’s always been a way to stop the world from ending.

I don’t think the planet will die. I think the earth is too powerful.

She’s lived through hotter times, colder times, she’s lived with dinosaurs,without dinosaurs, she’ll live with human beings or without human beings, she’ll find a way. We are dispensable.

We need to protect our home. Therefore we need to save mother Earth.

Vandana Shiva

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *