Inspirerend Leven

Vrijheid is een illusie

Vandaag is het 4 mei! Toen ik vanmorgen mijn bed uitstapte wist ik niet dat het vandaag 4 mei dodenherdenking was maar doordat ik na het zetten van een pot groene thee de tv aanzette, werd ik er direct attent op gemaakt. Ik gingen zitten en schonk de dampende thee in een grote glazen mok waaruit ik voorzichtig een slokje nam. James en Charlie kwamen knus naast me liggen, waarvan Charlie zijn kopje heel lief op mijn schoot lag. Ze hadden het over de bevrijding en dat we blij moeten zijn met de vrijheid die we hebben. Ik verslikte me haast in een slok thee! Want juist nu is het toch heel duidelijk en het eerste waar je aan denkt, dat we eigenlijk helemaal geen vrijheid hebben. Volgens mij ga je juist nu beseffen hoe weinig vrijheid we eigenlijk hebben en dat er maar iets hoeft te gebeuren en je hebt gewoon te doen wat de heren van hogerhand ons vertellen. Juist nu kan je zien dat er totaal geen vrijheid is we zitten aan een onzichtbare ketting vast, die elke keer een stukje strakker wordt getrokken. En hoewel je op tv hoort constant hoort dat we nergens toe verplicht worden je hebt tenslotte een vrije keus of je je bijvoorbeeld wilt laten vaccineren of niet, worden we door veroordeling van andere behoorlijk gemanipuleerd. En oh wee mocht je anders denken dan de mainstream dan wordt je nog net niet op de brandstapel gegooid. Alhoewel een heksenjacht volgens mij nog steeds aan de orde is anno 2021. Ik vind het een beladen dag, ze spreken op de tv er zelfs over dat vrijheid met een prijs komt (slik!). Misschien ligt het aan mij dat ik het zo ervaar, maar deze pandemie laat zien dat we gevangen zitten in een zogenaamde vrijheid die er eigenlijk helemaal niet is onze vrijheid is een illusie.En dan heb ik het alleen nog maar over de torenhoge hypotheken die jonge mensen kopen voor 30 jaar of de studie schuld die jongen mensen al direct aan het begin van hun jonge leven krijgen en die ze dwingen om de rest van hun leven te werken voor de overheid of de banken.Gevangen in een finacieel web, maar volgens de overheid zijn dat goeie schulden , dus wees niet gevreesd! Ik noem dat geen vrijheid! Je ziet nu juist heel goed wat er nog meer mis is in de wereld en de pandemie heeft dat eigelijk alleen nog maar duidelijker gemaakt en meer een tipje van de sluier opgelicht, je moet het alleen wel durven zien .

Wat ik doe om de balans te houden? Niet teveel stressen en gewoon mijn leven te leven, door te wandelen met de hondjes of ik ga mijn kleinzoon even knuffelen of ik geniet s’ochtendsvroeg van fluitende vogeltjes of fladderende vlinders en schilder ik af en toe een beetje, soms een iets wat activistisch merk ik, maar ach ik vind het wel leuk. En af en toe kleur ik een mandala, of lees ik Jan Jans en de kinderen want dat vind ik ontspannend. En ik ben natuurlijk nog steeds bezig met mijn opleiding plantaardige voeding.

Door een negatieve onbalans die er in de wereld heerst kan je jezelf beschermen niet teveel het negatieve nieuws te volgen of door veel buiten te zijn in de natuur, zo af en toe of nee doe maar iedere dag een meditatie van minimaal 10 minuten. Gezond eten en dan bedoel ik echt eten, dus onbewerkt super belangrijk en bewegen bewegen bewegen! En oh ja niet heel onbelangrijk…lach want dat is het beste medicijn! En ga ik morgen mijn vrijheid vieren? Ja natuurlijk, want ik ga op mijn eigen intuïtie af en ik laat me niet gek maken hihi 🤪

Ik wens je veel wijsheid en evenzoveel vrijheid!

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *