Inspirerend Leven

Inspiratie op doen aan zee

Afgelopen vrijdag liep ik in lange tijd weer eens een winkelcentrum binnen. Het was er gelukkig niet heel druk, maar bij elke winkel die je binnen liep stond een tafel met ontsmettingsmiddel om je handen schoon te maken, want het gevreesde virus zou je wel eens kunnen grijpen. Ik werd er eerlijk gezegd een beetje moedeloos van. Mensen met mondkapjes, die gretig aan het shoppen waren inclusief ikzelf. S’avonds op tv zag ik de beelden van mensen die in lange rijen stonden te wachten om een goedkope kledingwinkel in te mogen. Alsof ik plotseling wakker geschud werd…waar ben ik mee bezig en wat is er zo belangrijk dat ik die vrijdag in het winkelcentrum moest zijn. Nou ja ik maakte mezelf dus wijs dat ik graag iets leuks voor mijn kleinzoon wilde kopen en ik moest die heerlijke shampoo hebben die ik altijd bij die groene biowinkel haal. En oh ja toch ook even naar dat leuke sieraden winkeltje, ik ben er nu toch.

Thuis gekomen stalde ik al het koopwaar uit op de eettafel en keek ernaar. Ik had gewinkeld zonder ook maar enigzins na te denken over de impact op de natuur en dat stoorde me eigenlijk van mezelf, want ik wist wel beter en dat is dus wat ik absoluut niet meer wilde doen, tenminste dat had ik mezelf beloofd. Dat moest anders, al die plastic rommel die uiteindelijk allemaal in zee beland, ik wilde er niets meer mee te maken hebben, het roer moet om! Even mezelf in de nekvel pakken ik moest dus even een hartig woordje met mij spreken.

In het strand jutte museum zie je wat ze allemaal zo’n beetje van het strand halen.

Het huisje is gebouwd van oude planken gevonden op het strand van Kijkduin.

Dus wat hebben wij ons voorgenomen, we gaan consuminderen deden we al enigzins, en tweedehands spullen kopen doen we ook al wat jaren maar we gaan het wat uitgebreider en bewuster doen. Eerst kijken of het tweede hands te krijgen is, er zijn genoeg vintage winkeltjes. En alleen kopen wat we nodig hebben. En het geld wat we daarmee besparen gaat naar onze doelen spaarrekening. We maken er gewoon een sport van. Bewuster omgaan met de aarde is toch hartstikke nodig en nog best leuk ook, je wordt er erg vindingrijk van . Voor de meeste mensen is gezondheid het belangrijkst in hun leven, maar daar hebben we toch echt een gezonde aarde voor nodig. Maar helaas is dat niet altijd in ons gedrag terug te zien, want we blijven maar kopen en bestellen. We zijn allemaal één met de aarde, mensen , dieren planten, bomen insecten en vlinders dus daar moeten we heel zuinig op zijn. Hieronder staat een mooie quote geschreven door Nicola tesla.

Hoewel we vrij zijn om te denken en te handelen, worden we bij elkaar gehouden als sterren aan de hemel met onafscheidelijke banden. Deze banden zijn niet te zien, maar we kunnen ze voelen!

Nicola Tesla

En zo mijmer ik nog even verder, genietend van een zelf meegenomen boterham en een koffie to go die we in een leuk strandtentje bestelde. Fijne week!

Liefs Yvon ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *