Inspirerend Leven

Schilderen, wandelen en eten

De zon schijnt vandaag hoog aan de hemel en ik geniet van de eerste zonnestralen. Buiten proef je een heus lente sfeertje . Wat ben ik eigenlijk toch een mazzelaar om de vrijheid te hebben om te kunnen wandelen met mijn honden wanneer ik dat wil. Ik ben in een luxe positie om mijn eigen tijden te kunnen indelen, zoals het wandelen met de honden of het maken van mooie schilderijen in mijn altelier* ( een kleine serre in mijn huis, met veel buitenlicht*), het schrijven van een nieuwe blogpost en het poetsen van mijn gezellige huisje en oh ja het bakken van koekjes of koken van simpele maar gezonde maaltijden.

Twee weken geleden liepen wij een wandeling van 10 kilometer met de honden door Oldenaller in de gemeente Putten in Gelderland. Het was toen overigens niet zo zonnig als vandaag, maar dat terzijde. Het gebied rond Oldenaller was in de middeleeuwen rond 1494 in het bezit van de familie Aller.

In 1972 werd Oldenaller gekocht door natuurmonumenten. Op het landgoed huist een kolonie blauwe reigers en er staan diverse pacht boerderijen. Het directe omgeving is niet toegankelijk voor het publiek, maar het landgoed is opengesteld voor wandelaars. Dus daar maakten wij dan ook dankbaar gebruik van. Wat een schitterende wandeling was dat weer.

Helaas is onze hond James de blue Merrle al een kleine anderhalve week uit de running vanwege een blaas operatie, de arme jongen had blaassteentjes die verwijdert moesten worden. Gelukkig is hij alweer volop aan de betere hand en verloopt zijn genezing voorspoedig, dus we hopen snel onze natuur wandelingen te kunnen hervatten. Vandaag is het dus geweldig weer en geniet ik thuis op mijn balkon van een kopje koffie in de zon en met de lieve shelties naast me en een Jan Jans en de kinderen stripboek op schoot verveel ik me dus geen moment. En er begint weer wat inspiratie op te borrelen voor een nieuw schilderwerk, dus hou de blog in de gaten. De foto hieronder is een van mijn werken en heeft al een huisje gevonden.

Zo dalijk ga ik maar eens aan het avondeten beginnen, tenminste het voorbereiden eigenlijk. Het wordt vandaag een lekkere vega -pasta met allerlei groente en ik heb er nu al zin in. Er zijn zoveel verschillende en lekkere recepten te vinden op pinterest. Keuzes genoeg.

Bron: Unsplash

En ik ben natuurlijk nu al aan het bedenken hoe ik het paasontbijt zal serveren, want je moet je leven zelf een beetje aankleden en leuk maken en zoals het er momenteel uitziet moeten we roeien met de riemen die we hebben. Maar een lekker paas ontbijtje met verse jus, koffie wat fruit en een croissant dat moet toch wel lukken.

Bron: Unspash

Lieve lezers, nog een heel fijn paasweekend gewenst voor jullie allemaal en vergeet niet de paas tafel extra mooi aan te kleden en er een mooie foto van te maken.🐰

Liefs Yvonne & de Shelties ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *