James & Charlie

James & Charlie gaan op stap

Wat een verschil vandaag met een week geleden, toen hadden we nog onze winterjas met dikke sjaal en wanten aan en deden een poging het ijs op te gaan. Vandaag schijnt de zon hoog aan de hemel en de vogels zingen hun mooiste lied, de eerste grassprieten verschijnen aan de oppervlakte en de sneeuwklokjes geven ons een heerlijk lente gevoel, het doet ons glimlachen.

We zijn met de honden een wandeling gaan maken in Apeldoorn, van een bescheiden 5 km een kleine hike op landgoed Hacfort. We gebruiken by the way, de wandel app van natuurmonumenten waar we onlangs lid van zijn geworden.

En wat een prachtig natuur gebied is dit weer, James en Charlie genoten met volle teugen net als wij zelf, ondanks dat ze aan de lijn moesten blijven. De foto boven van de boy’s in de sneeuw zijn trouwens precies een week geleden genomen toen het -15 graden was, en vandaag is het 15 + graden, een verschil van 30 graden 😳 anyways, de eerste vlinder hebben we ook al gespot. Helaas heb ik hier geen foto van, maar hij was geel van kleur en echt prachtig om te zien. Het was trouwens best nog wel een stukje rijden van Schiedam naar Apeldoorn en toen we aankwamen, zaten we niet direct op de juiste plaats. We kwamen aan bij een boerderij waar enkele stieren in de wei stonden. En ik kan je vertellen toen we langs deze indrukwekkende stieren liepen die daar volledig relaxt in de wei stonden en ons nieuwsgierig aanstaarde waren we toch enigszins blij dat we geen rood aanhadden😆 want met een stel blaffende shelties naast je kon je maar beter zo weinig mogelijk risico lopen.🤔

Het was toch nog even zoeken om bij de juiste plek te komen, maar eenmaal aangekomen op de juiste plaats en de zon die hoog aan de hemel stond begonnen we aan onze wandeling.

En dus is de kop eraf van onze eerste bescheiden hike wandeling van het jaar in 2021 en wat was het een stralende dag. En na de wandeling krijgen de boy’s natuurlijk een snack. Nou is James een tikje aan de zware kant en voor zijn gezondheid zou het beter zijn om hem wat minder lekkers tussendoor te geven. Maar om toch te voldoen aan zijn lekkere trek is het belangrijk om hem wat vaker een gezonde traktatie te geven. Ik geef ze vaak graanvrije snoepjes maar aangezien de fabriekstussendoortjes vaak vol calorieën zitten en James op die manier zeker zijn figuur kwijt raakt is het misschien handig om af en toe ook eens zelf wat lekkers voor hem en Charlie te maken. Overigens is Charlie helemaal goed op gewicht, dus voor hem zijn we wat makkelijker.

Hier zijn wat ideetjes die makkelijk zelf te maken zijn.

Gezonde tussendoortjes

 • Bak verse lever bij een lage ovenstand mals en snijd hem in stukjes. Voor extra smaak kan je voor het aanbraden er wat knoflook poeder over strooien.
 • Worteltjes en andere rauwkost, zoals sperziebonen, zijn gezonde en smakelijke hapjes. Als je hond ze niet rauw lust, stoom ze dan of kook ze in bouillon.

Wat heb jij in deze eerste voorjaarswarmte gedaan? Laat het me gerust weten in de comments! 😉

Liefs Yvonne ❤️

&

James & Charlie 🐕

2 Comments

 • Danielle

  He Charlie en James,
  Wat een leuke wandelingen maken julie toch❤️🐾
  Die grote Vriend in de wei vond ik wel heel groot. Ik hoop dat jullie daar netjes voorbij zijn gewandeld🤣
  En dan nog de pret in de sneeuw, heerlijk!!!

  Groetjes van ons 🐾🐾🐾🐾❤️

  • Yvonne Hijnen

   We zijn inderdaad lekker op dreef met onze wandelingen en netjes langs die grote stier lopen was inderdaad een uitdaging 😆 🙏 verder gaat het het heel goed met ons, heel veel groetjes van ons 🐕 🐕

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *