Voeding

Een klassieke appeltaart bakken

Op het moment van het tikken van deze blog staat er een appeltaart in de oven te bakken Het afgelopen weekend stond in het teken van de kou en sneeuw, heel veel sneeuw. Nou ja, dan moet natuurlijk het huis ook knusjes aandoen en dan is een appeltaart in mijn ogen een must. En nee, niet zo’n kleffe uit de supermarkt gewoon zelf in de keuken staan ,veel appels schillen rozijnen weken en deeg maken, zoals mijn grootmoeder het deed, mijn moeder het deed en nu ik aan het doen ben. Een klassieke appeltaart hoort wat mij betreft bij de winter samen met een kopje koffie natuurlijk, ik ben toch thuis dus waarom niet.

We zijn op het diepste punt in de winter aangeland en dat is nu dus best te merken. We maken nu een week van extra kou mee, en dat is al een tijdje niet geweest. Ze raden dan ook aan om niet de weg op te gaan als dat niet nodig is. En huismus als ik ben hebt het direct maar benut met het bakken van deze appeltaart.

Daarnaast heb ik niet zo lang geleden behoorlijk treurig nieuws gehad uit mijn omgeving en heb ook nogal roerige en drukke weken achter de rug, dus een weekje minder naar buiten en rustig aan doen kan ik helemaal niet erg vinden. Ga ik gelijk weer even lekker aan de slag met mijn penselen. Want schilderen is zo rustgevend, ik raad het dan ook iedereen aan. Heb je behoefte om je hoofd leeg te maken, dan zou ik zeker eens een poging wagen.

Zoals ik al eens in een eerder blog artikel heb geschreven ben ik met een hele mooie cursus bezig die me leert hoe de algemene cyclus in de natuur werkt en hoe je dat kunt koppelen door naar de vier elementen aarde, water, lucht en vuur en waar onze historische wortels liggen. Het lijkt me wel leuk om jullie daar iets van mee te geven, dus hier krijg je een glimp van wat ik deze maand aan het leren ben.

Februari

In vogelvlucht…

Lucht

In de maand februari gaan we op zoek naar onze diepste pijn: onze blinde vlek. Als we deze vlek zuiveren maken we de weg vrij naar onze grootste passie: we leren vanuit liefde. Imbolc is het Keltische feest dat de start van het nieuwe leven viert. Op Valentijnsdag sturen we geschenkjes naar onze heimelijke liefde.

Water

Om onze diepste pijn te kunnen voelen moeten we diep naar binnen.We doen dit met behulp van meditaties en trancereizen naar het hart van Moeder Aarde. Dit kan een grot zijn of een helende waterput.

Aarde

De natuur helpt ons iedere maand met haar rustgevende symbolieken. In deze laatste donkere wintermaand is het goed om je extra te beschermen. De lijsterbes helpt hierbij. Ook de kraanvogel geeft je rust en concentratie om door te gaan, op weg naar je nieuwe leven.

Vuur

De vuuroefening voor februari laat je ervaren hoe het voelt om te vernietigen en te scheppen. Hiervoor dans je de kraanvogel dans. Ook leer je voelen hoe je lichaamshouding haar eigen taal spreekt.

De maand februari is dus de maand voor allerlei vormen van meditatie. Dan leer je goed te luisteren naar je innerlijke taal.

Zo en dat even gezegd hebbende neem ik nu even een pauze om met de honden naar buiten te gaan en daarna eindelijk even te proeven van mijn eigen gebakken homemade appeltaart, jummie…🤗

Ik wens je een fijne week

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *