Natuur

Samenwerken met de natuur

Op het moment van schrijven zit ik aan de eettafel met een kop warme cacao een beetje te mijmeren over het afgelopen jaar. We zijn net terug van een wandeling met de honden in een prachtig gebied in Vlaardingen, het doet een beetje aan als ongerepte natuur. Zo op het eerste gezicht is het er rustig, maar schijn bedriegt het wemelt er van de dagjes mensen, die waarschijnlijk allemaal hetzelfde dachten als wij, er even lekker op uit.

Het is koud, maar bij lange na niet de vrieskou die je van januari zou verwachten. Toch heeft het gevroren en een dun ijslaagje ligt als een spiegel over de sloot. James die als een dolle jonge hond aan het spelen was rende achter zijn bal aan die een stukje het dunne ijs op rolde, hij wilde net een stap op het dunne ijs zetten, toen het direct begon te kraken en hij snel terug naar de kant vloog, zijn allerbeste maatje Charlie keek op veilige afstand toe.

Het nieuwe jaar 2021 is begonnen en misschien is het gek of misschien ook wel niet, maar het nieuwe jaar staat voor mij voor dingen afsluiten en nieuwe dingen verwelkomen. Ik begon met een nieuwe leefstijl cursus van Dokter Tamara de Weijer zij is bekent van het tv programma ‘ Dokters van morgen’ zij heeft dus het plan om Nederland gezonder te maken. Zij is een dokter anders dan andere dokters zij gelooft in een Holistische aanpak, dus niet direct pillen voorschrijven, maar je leefstijl veranderen. En als je vaker mijn blogs hebt gelezen , zul je wel gemerkt hebben dat ik als ‘ Orthomoleculaire natuur voedingsadviseur ‘ wel hou van zo’n benadering. Ik ben dus nog maar 2 weken bezig met deze leefstijl cursus en ik moet zeggen, tot nog toe is het voor mij iets te makkelijk, maar ik hoop dat er later in de cursus iets meer uitdaging zit, we zullen zien.

Daarnaast ben ik gestopt met sociale media, dat heb ik wel vaker gedaan, dan nam ik even een pauze, noem het een digitale detox als je wilt. En eerlijk gezegd geeft het zoveel meer rust, je komt meer aan andere dingen toe, zoals een blog schrijven😉 of een goed boek lezen. Maar wat ik nog veel belangrijker vind is dat je creativiteit meer wordt gestimuleerd, je hebt minder afleiding en dat vindt ik erg belangrijk en daarnaast had ik die rust gewoon even nodig. Binnenkort wil ik ook een aparte rubriek gaan maken met de avonturen van James & Charlie, dat lijkt me erg leuk. Danielle van ‘ Dami La Vita‘ de Fokster van Charlie bracht me op het idee. Zo kan zij de kleine boef een beetje blijven volgen en vinden jullie het misschien ook wel leuk om de avonturen van deze twee kleine Sheltie deugnietjes te gaan volgen.

En ik vindt het erg belangrijk om wat meer met de seizoenen te leven, daar hoor je me wel vaker over, en niet alleen op het gebied van voeding, maar ook de manier van leven . Het gejaagde leven van de laatste jaren heeft ons geen goed gedaan. Velen hebben last van stress en een burn out ligt op de loer. Ik ben dan ook groot fan van slow living en leven in het moment. De boeken van Eckhart Tolle ‘The Power of Now’ en ‘Een Nieuwe Aarde’ zijn een aanrader.

Kortom het nieuwe jaar komt met veel nieuwe plannen . Ik hoop dat jullie ook net zo gemotiveerd zijn als ik om het nieuwe jaar ondanks de corona maatregelen toch positief te beginnen. Laten we wat meer gaan samenwerken met de natuur, dat is alvast een mooi begin. Ik wens jullie allemaal een gezegend nieuwjaar met mooie nieuwe levens inzichten!

Het is eng om te luisteren naar je innerlijke stem, maar het is nog enger om het niet te doen”. 😉

Let there be Peace on Earth & let it begin with me 🙏 ❤️ – Eckhart Tole –

Liefs Yvonne 💜

2 Comments

  • Dami

    Wat een leuk stuk heb je weer geschreven!

    Ook ik ervaar toch de stress van dit moment en wie weet kan ik nog tips gebruiken om ook meer rust te vinden🤣

    Ben benieuwd wat de sheltieboys nog gaan beleven!

    Groetjes van Danielle 🐾

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *