Inspirerend Leven

Volle maan in Oktober

De maan wordt in verband gebracht met vruchtbaarheid en het moederschap en staat symbool voor de oermoeder. Als moedersymbool geeft de maan je dus ook een gevoel van bescherming en veiligheid. Omdat ze haar licht van de zon krijgt, vertegenwoordigt de maan ook een vorm van afhankelijkheid. Nu leven we in een moderne tijd en wordt afhankelijkheid niet meer zo gewaardeerd.

Maar lang geleden in oude natuurreligies werd dat heel anders gezien. Daar werd afhankelijkheid meer bedoelt als een samenwerking in een gemeenschap. De energie die ervoor zorgt dat een groep veel meer kan bereiken dan een ieder afzonderlijk individu. Eigenlijk zou je het zo kunnen zien, maanenergie helpt je om te netwerken en in ieder ander individu een talent in plaats van een concurrent te zien.

Op dit moment ben ik in afwachting om een trotse oma te worden van mijn eerste kleinkind 🙏❤️. En hoewel de uitgerekende datum al zes dagen verstreken is laat het kleine mannetje zich nog niet zien. Waarschijnlijk wacht hij daarmee tot de maan zich in zijn volle glorie laat zien en trekt zich niets aan van zijn ongeduldige ouders en grootouders.

De maan wordt in vele culturen geëerd en maangodinnen nemen in religies speciale plaatsen in. In de Keltische religie wordt Rhiannon als moedergodin geassocieerd met volle maan. 🌕 Ik kijk dus met mijn liefdevolle oma hart ,vol spanning uit naar 31 Oktober, want wie weet dan is het weer…Volle maan 2020❣️

Liefs Yvonne ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *