Voeding

Homemade bosbessen jam

Goeiemorgen lieve mensen,

Toen ik vanmorgen opstond had ik enorme trek in een zoet ontbijt. Dus wat doe je dan, je duikt de ijskast of nee de vriezer in op zoek naar diepvries bessen en laat ik die nou net altijd wel in de vriezer hebben liggen want ja heel soms maak ik wel eens een smoothie. Niet te vaak hoor want mijn motto is fruit moet je eten en niet drinken!

Maar ach soms hoef je jezelf ook weer niet te serieus te nemen en maak je gewoon iets wat je lekker vindt, dus soms een smoothie en vandaag weer een lekkere gezonde bosbessenjam. En dus gooi ik wat bosbessen in een steelpannetje en pak ik mijn favoriete grillpan uit de onderste kast en bak lekker 2 boterhammen. Ik doe er een dot van de vers gemaakte bosbessen jam op en geniet met volle teugen… jammie! En terwijl ik geniet van mijn heerlijke ontbijt bedenk ik , misschien vinden andere mensen dit ook wel lekker, laat ik dit receptje even delen op mijn blog.

Dus bij deze het recept voor iedereen die het eens wil proberen om een gezonde lekkere jam zonder conserveermiddelen en E-nummers te maken. Ik maak de jam wel van diepvries bosbessen, want hee ze zijn niet meer in het seizoen, maar de diepvries bosbes is daarom niet minder lekker 😋

Het recept:

🍀 Een pakje bosbessen uit de diepvries

🍀 1 theelepel rietsuiker

🍀 1/4 theelepel kaneel

🍀 optioneel: 1 theelepel chiazaad

🍀 kneepje citroen

Hoe maak je het:

Doe het pakje diepvries bosbessen in een steelpannetje, giet er 2 eetlepels water bij en laat dit zachtjes 10 minuutjes koken . Doe er de rietsuiker, kaneel en citroen bij. Als het geheel zacht is geworden, haal je het pannetje van het vuur en prak je de bessen fijn en roer je er eventueel de chiazaden doorheen ( zonder chiazaden is ook lekker). Laat het geheel afkoelen in een schone glazen pot en het kan de ijskast in. De jam is een week houdbaar in een afgesloten pot in de koelkast. Eet smakelijk!

Als je deze jam geprobeerd hebt wil je echt nooit geen fabriek jam meer. En je kan deze jam natuurlijk ook maken van aardbeien, frambozen, bramen of een mix daarvan. Ik heb het met rietsuiker gemaakt, maar als je liever geen suiker eet kan je het natuurlijk ook maken zonder suiker wat nog vele malen gezonder is. Het fruit uit de vriezer is tenslotte heel erg zoet van zichzelf omdat het gerijpt wordt ingevroren.

Ik zeg…, lekker simpel ontbijtje kopje thee erbij, good to go! 👍

Ik hoop dat het jullie gaat smaken, mij in ieder geval wel! Laat even weten of jij ook wel eens zelf jam maakt.

Liefs Yvon 💕

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *