Inspirerend Leven

inspiratie opdoen en een nieuw begin!

Het is zaterdag erg vroeg in de ochtend, half zes om precies te zijn. Ik ben nog niet helemaal wakker als ik me naar de badkamer begeef, daar zet ik de douche aan, poets mijn tanden, probeer mijn haar wat te fatsoeneren en kleed me aan. Manlief hoor ik in de keuken bezig met het maken van de koffie, dampende geuren van koffie doet me altijd goed. Vandaag gaat de koffie mee in een thermoskan want die drinken we op als we op het strand van Hoek van Holland zijn en uitzicht op zee hebben. We doen dit wel vaker, wakker worden met de getijden en de mooie zonsopgang. Ik neem voor nu dus kranig een glas koud water, pak mijn tas in met de kopjes en niet te vergeten het balletje voor de honden… 🐕 en lets go!

Het is nog behoorlijk donker als we aankomen en het is zelfs nog een beetje aan de frisse kant, maar dat maakt ons niets uit want wij hebben warme koffie bij ons. Een groot pluspunt is dat het altijd erg rustig is als je heel vroeg bent. En dat is in Nederland best een uitdaging, want er zijn altijd en overal wel een horde mensen, waar je ook naartoe gaat . Soms heb ik erg behoefte aan de stilte om me heen dan probeer ik altijd wat inspiratie op te doen en me te verdiepen in mijn nieuwe cursus die ik pas begonnen ben,’ Terug naar je Natuur’ en vandaag was het een moment van heerlijke rust. Ik ben dan ook druk in de weer met mijn studie en mijn hobby waterverf schilderijen. Ik schilder graag het universum dat heeft iets ongrijpbaars en iets magisch. Het strand geeft me de rust en inspiratie om creatief te zijn. En voor mijn nieuwe studie moet ik kijken naar terugkerende patronen, want dat schijnt de basis te zijn van al het leven hier op aarde. Daarom let ik erg op de belangrijkste cyclus in de natuur: de opbouw van de seizoenen in een jaar. En waar kan je dat het beste doen dan heel vroeg in de ochtend op het strand!

Misschien ben je nieuwsgierig naar de cursus die ik nu volg?

Ik zal je een beetje de opzet van deze cursus uitleggen. De cursus duurt 14 maanden. Je begint met een instap les en daarin wordt je uitgelegd hoe de algemene cyclus in de natuur werkt en hoe je dit kunt koppelen naar de vier elementen aarde, water, lucht en vuur en waar onze historische wortels liggen. Omdat we in Noord Europa leven, gebruiken ze voor onze natuurlijke roots veel sprookjes en verhalen uit het oude Keltische gedachtengoed. Gaandeweg wordt ik dan uitgelegd waarom deze eeuwenoude traditie zo goed bij onze moderne westerse cultuur past.

Daarna bestudeer ik de cursus met 12 maandlessen. Iedere maand bestudeer ik dan de les die cyclisch bij de betreffende maand hoort. Zo bestudeer ik de jaarcyclus op het juiste moment van het jaar. Alleen dan kan je een sterke band met de seizoenen en de natuur om je heen gaan opbouwen.

En op deze manier wil ik mijn blog een totaal andere invulling gaan geven dan hoe ik het eerst deed. Als natuurvoedings adviseur wil ik ook de voeding meer op een traditionele manier gaan benaderen. Een nieuw begin dus voor Nature & Food! Ik hoop dat jullie dat leuk vinden, dus laat gerust een reactie achter, wat je van de nieuwe weg die ik met mijn blog wil inslaan vindt.

Zo en voor nu de laptop in de kast, de telefoon in de la en genieten van een prachtige nazomers weekend zonder afleiding. Ga jij nog wat leuks doen dit weekend?

Liefs Yvon ❤️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *