Over mij

Welkom! Mijn naam is Yvonne en ik woon in Schiedam een klein plaatsje in Nederland. Mensen kennen mij als een dierenvriendin, met een grote passie voor de natuur, gezonde voeding en een holistische leefstijl. Als hobby vind ik het leuk om te bloggen en een glimp van mijn leven te laten zien. Als orthomoleculair natuurvoeding adviseur schrijf ik graag over gezonde voeding. Ook wandel ik graag op het strand of in de bossen en bezoek ik graag steden of musea en schilder of teken ik in mijn vrije tijd. Ik bezoek graag kastelen, spirituele beurzen en fantasy festivals zoals Elfia en Castlefest . Ik ben een introvert en het gelukkigst wanneer ik alleen of met mijn man door de natuur wandel met onze 2 honden James & Charlie. Ik hoop dat ik met mijn verhalen mensen kan inspireren om de beste versie van zichzelf te zijn. Heel erg bedankt voor het langskomen op mijn website en ik hoop dat je ervan geniet!

HOE BEN JE IN EEN HOLISTISCHE LEVENSSTIJL TERECHT GEKOMEN?

Ik ben altijd al aangetrokken tot een holistische manier van leven, en door de jaren heen ben ik me steeds meer gaan verdiepen in een gezonde leefstijl. Alles in de juiste balans omdat alles in de natuur met elkaar in verbinding staat, vandaar de keuze om een Holistisch voedingscoach te worden. De mens kan zich zelf niet buiten de natuur plaatsen, ook wij hebben een plaats in het web van het leven.

WELK DIEET VOLG JE? VEGAN?

Ik volg op het moment al 20 jaar hetzelfde Vegetarisch dieet, ik heb een aantal jaar geleden een klein uitstapje gemaakt naar een fulltime Vegan dieet, maar voelde me toch prettiger bij af en toe Vegan maar meestal vegetarisch dieet . Ik hou niet van dogma dus ik ben dan ook niet van de Vegan politie 👮‍♀️ Het is ontzettend belangrijk om goed te kijken naar het individu en is dit dieet wel het juiste voor jou. Op dit moment volg ik een gespecialiseerde opleiding voor plantaardige voeding. Ik weet als ervaringsdeskundige dat een vegan dieet niet voor iedereen is weggelegd, maar voor een tijdelijk uitstap naar een veganistisch eet patroon met veel Rawfood kan het heel heilzaam zijn voor bepaalde ziekte en kwalen, al dan niet tijdelijk of voor een langere termijn. Af en toe ontzuren met veel groente en een beetje fruit kan dus een heel goed idee zijn.

WAT VOOR HONDJES ZIJN JAMES & CHARLIE

James & Charlie zijn twee Shetland Sheepdogs, en worden ook wel Shelties genoemd . Het ras komt oorspronkelijk van de Shetland eilanden bij Schotland, waar ze gebruikt worden als werkhonden om schapen te drijven. Mijn lieveling’s ras is eigenlijk de Schotse Collie ( dat ras ken ik erg goed omdat ik van huis uit altijd Collies heb gehad ), windhonden vind ik ook een geweldig ras, met name de Barzoi. Waarom dan nu een Sheltie? Omdat deze honden het meest qua uiterlijk het Collie ras benaderen en ik graag een wat kleinere hond wilde en ze zijn natuurlijk ook ontzettend lief . Het karakter van een Sheltie vind ik overigens totaal anders dan van een Collie, het zijn dus absoluut geen mini Collies !

WAT HEB JE GESTUDEERD

Ik heb een opleiding dierenartsassistente paraveterinair en honden gedrag gedaan. Maar door de jaren heen is mijn interesse in natuurlijke voeding en leefstijl erg gegroeid en ben ik mij gaan verdiepen in een natuurlijke holistische leefstijl. Ik heb me laten omscholen en ben een opleiding van 2 jaar gaan volgen in de orthomoleculaire voeding en ben nu dus een gecertificeerd Natuurvoeding adviseur.Op het moment volg ik nog twee cursussen, plantaardige voeding die duurt 5 maanden en leven met de seizoenen, die duurt 12 maanden. Ik bied momenteel nog geen persoonlijke consulten online aan, in plaats daarvan deel ik af en toe iets van mijn kennis met jullie via deze website.

ZIJN JE SCHILDERIJEN TE KOOP

Schilderen en tekenen is een hobby die ik ontzettend leuk vind om te doen en zie je iets leuk, wat je graag zou willen kopen, kan je me natuurlijk altijd een berichtje sturen.

Liefs Yvonne ❤️