Over mij

Welkom! Mijn naam is Yvonne en ik woon in Schiedam een klein plaatsje in Nederland. Mensen kennen mij als een dierenvriendin, met een grote passie voor de natuur, gezonde voeding en een holistische leefstijl. Als hobby vind ik het leuk om te bloggen over gezonde voeding en inspirerend leven. Ook bezoek ik graag het strand, de bossen, steden en musea, schilder ik dieren en het universum op doek. Ook bezoek ik graag spirituele beurzen en fantasy festivals zoals Elfia en Castlefest . Ik ben een introvert en het gelukkigst wanneer ik door de natuur struin met mijn hondjes James & Charlie. Ik hoop dat ik met mijn blog mensen kan inspireren om de beste versie van zichzelf te zijn. Heel erg bedankt voor het langskomen op mijn website en ik hoop dat je ervan geniet!

HOE BEN JE IN EEN HOLISTISCHE LEVENSSTIJL TERECHT GEKOMEN?

Ik ben altijd aangetrokken tot een holistische manier van leven, door een maagbacterie, die het me lastig maakte om normaal te eten en drinken, ben ik gaan ontdekken dat alles met elkaar in verbinding staat en dat ik niet alleen mijn voeding aan moest passen, maar mijn hele levensstijl. Met andere woorden ik moest mezelf op nieuw resette! Leven volgens het ritme van de natuur.

WELK DIEET VOLG JE? VEGAN?

Ik ben al 20 jaar een vegetariër, daarvan was ik 4 jaar veganistisch en toen toch weer terug gegaan naar vegetariër omdat het veganisme me niet goed meer beviel. Daarnaast begon ik steeds meer moeite te krijgen met mezelf te labelen op basis van de manier hoe ik eet. In plaats daarvan eet ik nu intuïtief. Dat betekent dat ik luister naar wat mijn lichaam nodig heeft en geef het wat het nodig heeft zonder oordeel. Ik probeer altijd onbewerkt en biologisch voedsel te eten en wat goed voelt voor mijn lichaam. Ik hanteer het liefst een 80:20 regel, 80 procent gezond en 20 procent iets minder gezond maar wat ik lekker vind, geen dogma’s! Iedereen heeft zijn eigen unieke behoefte. Dat iets voor jou werkt wil nog niet zeggen dat het voor iedereen werkt.Toen ik 20 jaar geleden begonnen ben met een vegetarische levensstijl, deed ik dat puur alleen vanwege dierenwelzijn, ik lette eigelijk niet echt op mijn gezondheid. Ik heb me in de loop der jaren gerealiseerd dat de manier waarop we eten erg belangrijk is. Gezond eten het voeden van je lichaam is juist uitermate belangrijk voor een optimale gezondheid, en het mooie daarvan is dat je tegelijk iets goeds doet voor het dierenwelzijn en het milieu. Maar houd voor ogen dat ballans in alles wat je doet belangrijk is.

WAT VOOR HONDJES ZIJN JAMES & CHARLIE

James & Charlie zijn twee Shetland Sheepdogs, ook wel genoemd een Sheltie . Het ras komt oorspronkelijk van de Shetland eilanden bij Schotland, waar ze gebruikt worden als werkhonden om schapen te drijven.

WAT HEB JE GESTUDEERD

Ik heb een opleiding dierenartsassistent paraveterinair en dieren gedrag gedaan. En ben een geregistreerd natuurvoedingsadviseur. Ik bied momenteel geen persoonlijke consulten online aan. In plaats daarvan deel ik mijn kennis via deze website.

ZIJN JE SCHILDERIJEN TE KOOP

De bedoeling is om werk te gaan verkopen, dus mocht je geïnteresseerd zijn kan je me altijd een berichtje sturen.