Er raast een pandemie over de wereld Covid-19


Natuur / donderdag, maart 26th, 2020

Wij mensen zijn in Shock! Er raast een virus over de wereld ‘Het Corona virus, Covid-19’! Het woord Corona kan ik overigens bijna niet meer horen zo vaak is het al gezegd! Maar goed we hebben er mee te dealen, de realiteit is dat we hier mee moeten omgaan, leuk of niet. Nou zou ik natuurlijk een blogje kunnen schrijven over hoe zou je je immuunsysteem kunnen versterken om dit virus te kunnen verslaan met natuurlijke voeding. Ik ben tenslotte een natuurvoeding adviseur maar nee, dat doe ik dus niet. Waarom niet? Omdat internet daar namelijk helemaal vol mee staat, je hoeft maar wat in te tikken en plop daar komen de gezonde receptjes met de juiste immuun boostende superfoods met veel groentes en fruit naar voren. En zeg nou eerlijk, we weten allemaal wel wat goed voor ons is, diep van binnen weet ieder mens instinctief wel wat hij moet eten om gezond te blijven.Iedereen weet wel dat een appel gezonder is dan een koekje, het is meer een kwestie van discipline en daar moeten we allemaal mee omgaan. Neem gewoon de juiste beslissing.

Maar allereerst wil ik toch wel even gezegd hebben, voordat ik verder ga met schrijven, dat ik ontzettend meeleef met de mensen die ziek zijn geworden door het virus en voor hun leven vechten. Maar ook de mensen in de zorg die met gevaar voor eigen leven keihard werken om deze mensen beter te maken, echt heel veel respect daarvoor. En natuurlijk niet vergeten al die andere mensen die andere mensen helpen, zoals de thuiszorg, de vakkenvullers, de studenten, de mensen uit de buurt die elkaar helpen, een en al respect heb ik daarvoor, want je hebt heus nog genoeg mensen met het hart op de juiste plek.

Maar nu over de situatie waar de wereld inzit en zoals Johan Kruif het eens zo mooi verwoorde ‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’. En misschien is dit voor sommige mensen aanstoot gevend omdat zij in dit ellendige virus absoluut geen voordeel zien, omdat er veel mensen ziek worden, wat ik overigens heel goed kan begrijpen want het zou maar jou familie zijn die daar ligt in het ziekenhuis of je hebt je baan verloren terwijl je een heel gezin te onderhouden hebt, dat begrijp ik volkomen! Toch heeft het ook een voordeel want moeder aarde schreeuwt al heel wat jaren om hulp de natuur gaat ten onder en de dieren huilen en sterven in een rap tempo uit dat kan en mag gewoon niet gebeuren. Aan de grote wereld leiders hebben we niets omdat altijd het economisch belang bovenaan staat. Er moet waarschijnlijk een ramp gebeuren om onszelf af te vragen’ hoe dit heeft kunnen gebeuren’ het zet de hele wereld op zijn kop, het is de enigste manier om ons mensen wakker te schudden. We moeten wel wakker worden en de maskers afzetten. En ieder mens heeft de neiging om te roepen en te schrijven ook ikzelf, ‘want ja ook ik ontkomt er niet aan, hoe het dan wel moet en dat we zouden moeten veranderen en iedereen wijst naar elkaar! Zodoende heeft de planeet ervoor gekozen om het heft in eigen hand te nemen omdat wij het niet doen. Zo heeft de schrijver ‘Leo Tolstoj’ daar een mooie Quote over geschreven ‘ Everyone thinks to change the world, but no one thinks of changing themselves’! En daar gaat het uiteindelijk om verandering begint uiteindelijk bij jezelf en door deze verplichte thuisblijf isolatie, zijn uiteindelijk ook wij allemaal op de hele wereld arm of rijk verplicht om naar jezelf te kijken en je hoef niet je man/vrouw/buur/vrienden te veranderen, je hoef enkel en alleen maar jezelf te veranderen en als iedereen dat nou eens ging doen, dan zou de planeet daar enorm van opknappen denk je niet? Niet wat die ander fout doet nee wat doe ik om te veranderen. Waarom ben ik hier eigenlijk op deze mooie planeet ,wat is mijn aandeel in dit geheel. Ook deze pandemie gaat weer voorbij en ik hoop echt heel eerlijk dat we met z’n allen zuiniger zullen zijn op de natuur alle prachtige dieren waar we zo van kunnen genieten en natuurlijk op onszelf, want zeg nou zelf de aarde verdiend het toch dat we er zeer zorgvuldig en zuinig mee omgaan!

Dankbaar dat ik bewust word gemaakt!

En oh ja vandaag is een heel bijzondere dag… want we krijgen gezinsuitbreiding ‘Sir Charles’ een lief klein Sheltie pupje komt bij ons wonen, en ik kan wel wat extra knuffels gebruiken in deze rare tijden, dus dat word genieten kom maar op!

Liefs Yvonne x

4 thoughts on “Er raast een pandemie over de wereld Covid-19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *