Gaan wij dit jaar naar Noorwegen


Citytrips / donderdag, maart 5th, 2020

Is het niet heerlijk de lente komt er weer aan, de narcissen en crocussen staan in bloei en ik hoor zelfs al heel zachtjes de vogels weer een beetje tjilpen. Ja dat is het voordeel van heel vroeg opstaan en met vroeg bedoel ik ook vroeg want er zijn dagen bij dat ik om 5 uur al uit bed spring. Nou ja springen is misschien wat overmoedig maar toch ik ben eruit en klaar voor de dag. Ik begin zelfs al kriebels te krijgen om een vakantie te gaan plannen. Nou hebben we al een keuze gemaakt om naar ScandinaviĆ« te gaan dit jaar, alleen zijn we er nog niet uit welk land het wordt. Denemarken lijkt ons erg leuk, Zweden is ook te gek, maar Noorwegen lijkt ons echt geweldig. Finland is ook tof, alleen dat vinden we net iets te ver om met de auto naar toe te gaan. En dan is het nog zo willen we in de zomer of gaan we liever in de sneeuw, dilema’s, dilema’s!

Maar goed, zomer of winter het maakt me eigenlijk niets uit de ervaring is wat telt en het lijkt ons allebei leuk spannend en avontuurlijk. Ik denk dat ik er maar eens een kop koffie bij pak en wat gaat rond kijken op het internet. Ik heb echt een beetje de lentekriebels, zo ben ik de laatste tijd lekker bezig in mijn huisje, alles wordt opgeruimd en gesopt, overbodige spullen gaan de deur uit of naar de kringloop, ramen worden gezeemd en gordijnen worden gewassen. Het geeft in ieder geval een heerlijk opgeruimd gevoel. Ik ben al flink aan het consuminderen geslagen en elke cent wat ik daarmee uitspaar gaat op de spaarrekening voor later. Dat is nog zo’n doel waar ik dit jaar mijn best voor ga doen, de spaarrekening flink laten groeien. Nu zijn we al een tijdje bezig met sparen hoor, maar meer vrijblijvend en ik wil er nu toch meer mijn best voor gaan doen, want het kan altijd nog beter. En ja ik snap dat een vakantie naar Noorwegen een flinke aanslag op het spaarbudget zal zijn, maar daar houden wij rekening mee en daar hebben wij dan ook een andere aparte spaarrekening voor de buffer spaarrekening daar stort ik standaard elke maand een leuk bedrag op voor onze vakanties, maar ook voor als er iets stuk gaat in huis of aan de auto, dat vind ik wel belangrijk en op vakantie gaan vinden wij best wel belangrijk want ja het moet tenslotte wel leuk blijven.

Misschien leuk voor een volgend artikel, hoe je geld overhoud ook als je op vakantie bent. Ik moet toegeven, dat lijkt mij een flinke uitdaging omdat ik best wel wat kan uitgeven als ik op vakantie ben, dan kan ik best los gaan. Ja leuk weer een nieuwe uitdaging, ik hou je op de hoogte. Zo ik denk dat ik nu eerst maar ga afsluiten, want ik begin een beetje trek te krijgen in een lekker ontbijtje. Koffie en een lekker warm broodje uit de oven gaat er wel in. Je moet jezelf goed verzorgen, een ander doet het niet voor je, vind je niet? Lieve mensen, ik ben ontzettend benieuwd naar jou vakantie avonturen en waar je dit jaar naar toe gaat. laat gerust een berichtje achter want ik ben reuze benieuwd wat jou favoriete vakantie plek is dit jaar, en wie weet haal ik daar weer nieuwe inspiratie uit voor mijn volgende vakantietrip.

Liefs Yvonne x

Bron: De eerste drie foto’s komen van Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *