Het leven volgt je…!


Inspirerend Leven / donderdag, januari 30th, 2020

Ik was mijn boekenkast aan het opruimen en kwam helemaal achterin de kast in een hoekje een stoffig boekje tegen wat ik een tijd geleden eens had aangeschaft. Ik had het boek toen wel wat door gebladerd maar daarna ook weer weggelegd om het later eens op mijn gemak te gaan lezen, maar ik ben daarna eigenlijk heel dat boek vergeten. ‘The Power van Rhonda Byrne’.

Dus ik dacht, laat ik dat boek straks eens gaan lezen als ik klaar ben met opruimen. Zo gezegd zo gedaan en na het schoonmaken van de boekenkast, zette ik een ketel water op het vuur voor een grote pot muntthee en verwende ik mezelf met een lekkere koek en pakte het boek , sloeg deze open en het eerste wat ik las was ‘ HET LEVEN VOLGT JE…het lot is geen toevalstreffer, het is een kwestie van kiezen.’

Zo die kwam even binnen, want hoe waar is dat eigenlijk…het leven volgt je. Ik moest er even over nadenken. Het is echt zo dat alles wat je ervaart tijdens je leven het resultaat is van wat je hebt uitgestraald in je gedachten en gevoelens, of je er nou bewust van bent of niet. Het leven overkomt je niet…het leven volgt je. Je hebt je lot in eigen hand. Wat jij denkt, wat jij voelt, bepaalt je leven.

En als je daar zo eens over nadenkt is dat eigenlijk toch geweldig, ik bedoel dan heb je uiteindelijk een hele hoop geluk in eigen hand. Want waar kies je voor, uiteindelijk is je doel in het leven toch om gelukkig te worden, te stralen en te houden en genieten van alle mooie dingen die we in ons leven tegenkomen. Te vaak zijn we bezig met het afkeuren van en etiketjes plakken op de slechte dingen. Uiteindelijk laten we ons dan vaak onbewust teveel afleiden van het werkelijke doel van ons leven. Het doel om lief te hebben het doel om vreugde te ervaren.

De sleutel van Dankbaarheid

Hoe gebruik je de kracht van dankbaarheid. Dankbaarheid is de grote vermenigvuldiger van het leven. Als je dankbaar bent voor de dingen die je hebt, hoe klein ze ook zijn, krijg je er meer van.

Dankbaarheid begint met maar een woord – dankjewel – maar je moet je wel ook dankbaar voelen.

Albert Einstein was een van de grootste wetenschappers ooit. Zijn ontdekkingen veranderen onze kijk op het universum compleet. En als iemand hem iets vroeg over zijn ontzagwekkende prestaties, praatte Einstein alleen over anderen dankbaar zijn. Een van de meest briljante geesten die ooit heeft bestaan bedankte anderen voor wat ze hem hadden gegeven – wel honderd keer per dag! Dat wil zeggen dat Einstein minstens honderd keer per dag liefde gaf. Is het dan een wonder dat het leven Einstein zoveel van zijn geheimen prijsgaf ? ( een stukje over Einstein uit het boek ‘ The Power’ van Rhonda Byrne)

Elke keer dat je je dankbaar voelt, geef je liefde, en alles wat je geeft, krijg je terug. Of je nu iemand bedankt, of dankbaarheid voelt voor een kat of hond, een vakantie, een zonsondergang, een cadeau, een nieuw huis of een spannende gebeurtenis. Je geeft liefde voor al die dingen en je krijgt er vreugde, gezondheid, mooie ervaringen, geweldige relaties, geld en meer mogelijkheden voor terug.

Denk hier maar eens over na – het is onmogelijk om je verdrietig te voelen of een negatief gevoel te hebben als je dankbaar bent. Als je je midden in een moeilijke situatie bevindt, zoek dan iets om dankbaar voor te zijn. Zodra je iets vindt, zoek dan naar iets anders, en nog iets anders, want alles wat je vindt om dankbaar te zijn, verandert de situatie. Dankbaarheid is de brug van negatieve gevoelens naar gebruikmaken van de kracht van liefde! ( weer een klein stukje uit het boek ‘The Power van Rhonda Byrne)

Je begrijpt nu vast dat ik even niet meer kon stoppen met lezen van dit krachtige boek, ik heb hem dan ook in een stuk helemaal uitgelezen. En wat was ik dankbaar dat ik het boek vond in het hoekje van die stoffige kast, want hierdoor had ik ook weer inspiratie om dit artikel voor jullie te schrijven over een universele wet – De wet van de aantrekkingskracht -want aan elke actie is er altijd tegengesteld een gelijkwaardige reactie. ik sta er dan ook voor de volle honderd procent achter dat we met onze eigen gedachten ons eigen leven in handen hebben – de wet van’ IK’!

Laat nu de magie van je leven beginnen…!

Dank je wel voor het langskomen op mijn blog

Liefs Yvonne x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *