Het meer van Lugano


Citytrips / woensdag, januari 22nd, 2020

Ons weekje Italie, was geweldig. We zaten in een knus houten blokhut omringd door prachtige hoge bergen en met uitzicht op het mooie meer van Lugano. We hadden best goed weer, niet warm, maar ook zeker niet koud, goed weer om de omgeving te gaan verkennen. Onze eerste ochtend begon weliswaar mistig, maar dat gaf juist een heel mysterieus gevoel zo’n laaghangende mist over dat hele grote meer, heel mooi.

Het meer van Lugano is een meer in het zuidoosten van Zwitserland en Italie. Wij logeerde in een schattig houten chaletje in het sfeervolle dorp Porlezza. Een klein dorp met winkeltjes in romantische smalle winkelstraatjes en omringd door de betoverende, contrastrijke Alpen gebergte met veel wandelroutes die je langs de mooiste plekjes voeren. In de buurt liggen onder andere het Lago Maggiore en het comomeer, die wij uiteraard ook bezochten. Ook zijn we dagje naar Milaan geweest, wat natuurlijk niet kon ontbreken.

Fossielen zoeken op de Monte San Giorgio

Een leuk uitstapje is ook met de kabelbaan vanuit Lugano Serpiano bereiken. Vanuit hier is de unieke Mont San Giorgio niet ver. De berg staat op de Unesco wereld erfgoed lijst omdat het een van de belangrijkste vindplaatsen van de fossielen uit het Midden Trias is ( 245 tot 230 miljoen jaren geleden).Daarnaast zijn de flora en fauna op de mont San Giorgio zeer zeldzaam. Er leven hier maar liefst 37 bedreigde diersoorten.

En natuurlijk moet je een boottochtje gaan maken om alle mooie plekjes op en aan het Lugano meer te ontdekken. Vanuit Lugano vertrekken boten naar tal van plekken aan het meer. Wij vonden het een aanrader.

Wat ook niet onbelangrijk is is het eten, hoewel iedereen zich wel kan voorstellen dat de pizza’s overheerlijk zijn, maar dat is wel logisch we zitten tenslotte in Italie. En wat ik ook heel belangrijk vind er waren genoeg vega en vegan opties. Dus ik kon m’n lol op. Conclusie van onze reis, leuke mooie en interessante plek, waar je zeker een paar daagjes goed kan vertoeven.

Dank je wel Italie voor deze onvergetelijke dagen!

Liefs Yvonne x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *