Ik doe een graan eliminatie week


Voeding / woensdag, augustus 7th, 2019

Ja echt , je leest het goed ik ga 2 weken aan graan eliminatie doen. Nu wil ik wel eens weten of al die claims die er beweerd worden waar zijn. Ik ga het testen op mezelf en 14 dagen lang graan vrij door het leven. Dus geen brood, crackers of pannenkoeken, maar ook geen rijst, mais, haver, rogge of pseudo granen zoals boekweit en quinoa wat officieel geen graan is maar zaden zijn.

Ik heb alle boeken uiteraard gelezen van William Davis, broodbuik of het gluten gevaar van David Perlmutter en niet te vergeten de talloze documentaires bekeken die er maar de vinden waren op Youtube. Maar zelf proberen, dat vond ik wel een dingetje. Het is namelijk zo dat, ben je een vegetarier of vegan zoals ik, dan leef je praktisch alleen op koolhydraten met name granen. Natuurlijk ook op groenten en fruit, maar de koolhydraten in granen daar haal je toch de meeste energie uit en eerlijk gezegd, het is gewoon lekker. Ik ben werkelijk waar een brood junk. Zonder brood door het leven is me tot nu toe nog nooit gelukt, dus het is best een uitdaging voor me hoor. En dat was ook de de reden dat ik dit nooit eerder uitgetest hebt. Ik vind brood, pasta en rijst gewoon erg lekker.

Maar niet mauwen nou, gewoon schouders eronder en gaan! Ik ben toch erg benieuwd of de claims die er beweerd worden ook waar zijn. Niet dat ik nou in wonderen geloof en dat mensen al na twee weken van allerlei chronische ziekten zouden genezen, dat gaat me iets te ver. Maar ik hoop wel zelf enige verlichting te krijgen in wat lichte kwaaltjes die ik heb, of dat ik me gewoon al geheel wat gezonder en energieker zou voelen. Nou ja ik ben gewoon erg nieuwsgierig hoe het me bevalt en wie weet ga ik daardoor ook minder granen eten. Niet dat ik van plan ben om het nooit meer te eten, want dat zou ik dan weer net iets te dogmatisch vinden. Ik ben gewoon een nieuwsgierig mens en test graag alles uit op mezelf. Je moet tenslotte als natuurvoeding adviseur toch weten waar je over praat. En dat gaat beter als je het zelf ervaart!

Dus lieve mensen, gisteren heb ik mijn laatste stokbroodje gezond en koekje bij de koffie gegeten. En vandaag ga ik genieten van fruit, groenten, noten en al het andere vegetarische lekkers. Nee ik ga niets tekort komen, ik ga genieten van twee hele gezonde weken. En natuurlijk vertel ik daarna wat mijn ervaringen zijn en of ik zal minderen met granen of niet.

Liefs Yvonne xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *